20 MAYIS, PAZARTESİ, 2019

Alışılmamış Bir Tatlı Yolculuğu

Ece Yücel ve Esin Ünlü kuruculuğunda hayata geçen Vena Cava, tatlı keyfimize yeni bir bakış açısı getiriyor. Adaptojenik doğal çikolata üretimi gerçekleştiren marka, ambalaj tasarımından kullandığı lezzet reçetelerine kadar dikkat çeken misyonuyla bizi bilmediğimiz bir tatlı yolculuğuna çıkartıyor.

Alışılmamış Bir Tatlı Yolculuğu

Vena Cava adını nereden alıyor?

Vena Cava, Latince evrensel bir isim. Anlamı vücudumuzu dolaşmış olan kanı kalbe getiren ana damar. Biz inanıyoruz ki bu hayatta kalbimizden çıkan kalbimize dönüyor. Daimî bir dönüşüm ve denge var yaşadığımız doğada. Bildiğimiz tüm hisler ve tatlar evrensel. O yüzden her dilde, dinde ve kültürde ismi ve manası aynı olsun isteyerek mutluluk odaklı bir ritüel olan markamıza Vena Cava dedik. 

Marka nasıl doğdu, amaçları arasında neler var?

Marka hikâyemiz uzun yıllardır birbirini tanıyan girişimci iki kadın olarak çikolata, sağlık ve sanata dair buluştuğumuz ortak paydalarda yaklaşık bir sene boyunca araştırarak, kendimizden, ruhumuzu besleyen düşünce, fikir ve felsefelerden ve doğamızdakileri harmanlayarak olmayanı yaratma fikri ile doğdu.

Türkiye'nin ilk ve tek ''adaptojenik'' doğal çikolatasını üretiyoruz. İçeriğimiz kadar görsellerimiz de şahsına münhasır. Her bir lezzettin ve lezzete ait ambalaj görselinin ayrı bir hikâyesi var. İnsanın ruhunun ve bedeninin beslenmesindeki dengenin arayışındayız. Gözümüze hitap eden hücremize de hitap etsin, denge hâli sürüp gitsin istiyoruz. Bu nedenle de henüz hayatımızda çok yeni bir terim olan adaptojenlerin ne olduğunu, nasıl etki ettiğini ve günlük rutinimize nasıl doğru dahil edebileceğimizle ilgi, bilinçli ve seçici tüketiciyi buluşturmak önceliğimiz. Sahip olduğumuz en değerli şey olan sağlığımıza yatırım yapmak, kendimize hücrelerimize iyi bakmak adına farkındalık yaratarak, bilimsel olarak kanıtlanmış faydalarla damaklarda hoş tatlar bırakarak rutinimize erişilebilir bir kalite katmak istiyoruz.

Kendimiz olmayı başarmak bizim en büyük hedefimiz. Markanın renkli, doğal iç dünyasından kopmadan ilk günkü özen ile özünü ve kalitesini korumak istiyoruz. Geleneksel değerlere sahip çıkan çağdaş çizgisinde gelişen ve geliştiren, iç - dış pazarda istikrarlı büyüyen, sanat ve sosyal sorumlulukla iç içe ve gönül rahatlığıyla tüketilebilen etik bir marka olarak tüketicilerimizle beraber bir aileye dönüşmeyi hedefliyoruz.

Vena Cava'yı diğer çikolatalardan ayıran başlıca özellik nedir? 

Türkiye'nin ilk ve tek ''adaptojenik'' doğal çikolatasını üretiyoruz. Yapılmış olanı makyajlayarak sunmanın değil, yapabileceklerimizin, kendi potansiyelimizin izindeyiz. Bizi mevcut tüm çikolata markalarından ayıran en önemli şey dinamik dengeli bütünlük; kendine has ruhumuzun olması diyebiliriz. Tat, fayda ve görsel olarak birbirinden ayrışmayan bir bütünlüğü harmanlayabilme yetimiz bizi biz yapıyor. İhtiyacımız olan ve inandığımız değerler bütünün somut hâli Vena Cava tablet çikolatalar. Farklı coğrafyalarda yüzyıllardır evrilmiş gerçek yaşam veri ve hikâyelerinin modern bir karmasını yansıtıyoruz. Tanrıların yiyeceği olarak kabul edilen kakaonun günümüz koşullarında en doğal ve en lezzetli hâline ulaşması adına yerli ve yabancı piyasada mevcut tüm çikolatalardan hem içerik hem de görsel olarak farklı bir şey yapmak için yola çıktık. Tüm tablet çikolatalarımız Avrupa ve Amerika'dan ithal ve onaylı bio-organik sertifikalı ürünlerle, el yapımı olarak Türkiye'de üretiliyor. “Adaptojenler” Türkiye’de hâlâ daha bilinirliği gerçekten çok düşük ve kullanımı neredeyse hiç olmadığı için, ar-ge ve tedarik sürecimizde hep yurt dışı bağlantılı ilerlemek zorunda kaldık. 

Adaptojen sizin için önemli bir özellik. Nedir adaptojen? Nasıl yarar sağlayabiliriz?

Adaptojenler doğada bulunan mucizevi bitki ve baharatlar. Vücudumuzdaki ana stres hormonu kortizolü dengede tutma yetisine sahip doğal besinler. Kelime adapte olmaktan, yaşadığımız doğaya kendimizi uydurmamızdan türetilmiş. Hormonal sistem o kadar kompleks bir yapı ki içerisindeki herhangi bir hormonun olması gerekenden az veya fazla değerde olması pek çok ruhsal ve fiziksel huzursuzluğa yol açabilir. Öncelikle adaptojen olarak kullanılan bitki veya baharatın kalitesi çok önemli. Adaptojenlerden yarar sağlamak için doğru besin ile eşleştirmeli ve hücrelerimize en faydalı olacağı şekilde (toz, çekirdek, kurutulmuş vb gibi) doğru miktarda tüketmeliyiz. Tüketimin sürekliliği faydayı hissedilebilmemizdeki kilit nokta: İstikrar.  Yüzyıllardır ayurvedik tıp ve tarihi Çin tıbbında yer alan ve hâlâ günümüzde de aktif kullanılan adaptojenler, zaman içinde pek çok tedavi metoduna da yön vermişlerdir. Adaptojenlerin doğal kakao ile beraber doğru kullanmış hâlini tüketmek aslında gün içinde tatlı ve keyifli bir şekilde varlığımıza yatırım yaparak kendimizi şımartma yolu.

Tadınız kadar ambalaj tasarımlarınızla da öne çıkıyorsunuz tasarımların hikâyesi nedir?

Bizler duygudan tada doğru bir ar-ge sistemi ile çalışıyoruz. Her detayla iki ortak olarak beraber, zaman bizi kovalamadan yaşayarak deneyimleyerek karar veriyoruz. Her bir tadın içeriğinden gelen bir görsel hikâyesi ve bir fizyolojik yararı var. Mayıs ayında aramıza katılan ham kuzukulağı ağacı balı, badem ve organik keçiboynuzlu Wedding Line tabletlerimiz, organik çilek ve organik ravent tozulu Baby Line tabletlerimizle beraber şu an 10 farklı çeşit tadımız mevcut. Bizim marka hikâyemiz, görsellerimiz ve tatlarımız şahsına münhasır. Ürünlerimizin görselleri, isimleri ve reçetelerinin hepsi sadece biz iki ortağa ait. İlham aldığımız ve takip ettiğimiz pek çok farklı alan var. Mevcut akışı yakından takip ederek ayrışma noktalarımızı tayin ediyoruz.

Çikolatalarınıza nasıl ulaşabiliriz?

Websitemiz www.venacavaistanbul.com ve Instagram sayfamız @venacavaistanbul adreslerinden bizlere her zaman her türlü sorunuz ve talebiniz için ulaşabilirsiniz. Sosyal medyadan takip ederek haftalık güncellenen mevcut satış noktalarımıza ve online satışımıza erişebilirsiniz. İstanbul ağırlıklı olmak üzere zamanla genişleyen bir satış ağımız var genelde butik üçüncü dalga kahveciler, yabancı ve yerli premium oteller ve concept storelarla ilerliyoruz. Bunun yanı sıra Chocolate Healing adını verdiğimiz moleküler gastronomi içerikli adaptojenlerle tanışma semineri ve Vena Cava Guided Chocolate Tasting etkinliğimizle de pek çok özel ve kurumsal interaktif proje düzenlemekteyiz. 

0
8257
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage