16 EKİM, PAZARTESİ, 2023

Rebekka Endler, “Portiko Okumaları ve Performansları”nda

Yapı Kredi Galeri’nin İstiklal Caddesi’ne açılan ve portiko olarak adlandırılan bina girişinde başlattığı kamusal programı “Portiko Okumaları ve Performansları”na 18 Ekim’de yazar Rebekka Endler konuk oluyor.

Her ay iki kez çarşamba günleri 18:00’de yapılan, Didem Yazıcı, Burcu Çimen, Fisun Yalçınkaya’nın küratörlüğünü üstlendiği program; sanat, bilim, felsefe, psikoloji, antropoloji, ekonomi ve siyaset teorileri, edebiyat, şiir gibi disiplinleri içeriyor. İki ayrı odağı olan programda performans sanatçıları özellikle mimari ve kamusal alanla ilişkilenen çalışmalarıyla Portiko’ya davet edilirken, okuma programında sanatçı, yazar, şair, editör, araştırmacı ve kültür çalışanlarının kendi yazdıkları ya da onlara ilham veren metinler yer alıyor.

18 Ekim, saat 18.00’de gerçekleşecek Portiko Okumaları’nda yazar Rebekka Endler Eşyaların Patriyarkası adlı kitabından okuma yapacak. Gazeteci ve sunucu Hazal Sipahi, kitaptan seçtiği kısımları okuyacak, ardından Rebekka Endler ile bir söyleşi gerçekleştirecek.

Endler kitabında günümüz dünyasındaki eşya tasarımlarını, erkek egemen yapının etkisine dikkat çekerek inceliyor. Okuru, hem kişisel olarak kullanılan kıyafetlerde ve objelerde hem de kamusal alana yayılan ulaşım araçlarında, mimaride ve tıbbi düzenlemelerdeki patriyarkal tasarımın etkisine dair “uyanık” olmaya davet ediyor. 

Rebekka Endler’in konuk olacağı “Portiko Okumaları ve Performansları” Tarabya Kültür Akademisi’nin iş birliği ile Türkçe ve İngilizce gerçekleşecek. Katılım ücretsiz ve herkese açık olacak.

​Rebekka Endler’in fotoğrafı ©Emily Piwowar
Hazal Sipahi'nin fotoğrafı ©Emre Barut

0
1207
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage