15 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2020

Pera Müzesi’nden Çocuklara Özel “Unutulmaz Sanatçılar Serisi”

Pera Müzesi Öğrenme Programları, geçtiğimiz yıllarda müzeye konuk olan ünlü sanatçılardan ilham alarak 7-12 yaş grubundaki çocuklara özel yeni bir etkinlik programı hazırladı.

Katılımcı çocuklar atölye süreci boyunca Fernando Botero, Joan Miró ve Andy Warhol’un eserlerini dijital sergi turu ile keşfe çıktıktan sonra kendi eserlerini üretecek. 7-12 yaş grubuna yönelik olarak yaz boyunca Zoom üzerinden gerçekleştirilecek “Unutulmaz Sanatçılar Serisi” başlıklı etkinlik programı, üç farklı sergi turu ve atölyeden meydana gelecek. Pera Öğrenme ekibi rehberliğinde gerçekleşecek etkinlikler, programa ilham veren sanatçıların çalışma pratiklerini ve günlük düzenlerini yeniden masaya yatıracak.

Atölye çalışmalarının ilki olan “Hacimli Figür Çizimleri”, Kolombiyalı ressam Fernando Botero’nun güzellik kavramı etrafında geliştirdiği düşüncelere odaklanacak ve çocuklar bu konuda bilgilendirilecek. “Sulu boya ile Miró!” atölyesinde sürrealist akımın öncü sanatçılarından Joan Miró’nun eserleri çevrim içi olarak keşfedilecek ve sanatçının ayırt edici yönleri gündeme getirilecek. Programın son atölye çalışması olan “Sünger Baskı” ise Amerikalı pop-art sanatçısı Andy Warhol’u merkezine alarak dönemin öne çıkan yönlerine odaklanacak.

17, 24 Temmuz ve 12, 19, 26 Ağustos 2020 tarihlerinde düzenlenecek atölyelerde üretilen eserler, sosyal medyada #PeraÖğrenme etiketiyle paylaşılacak.

​Katılımın ücretsiz ve kontenjanla sınırlı olduğu etkinlikler için Pera Müzesi’yle bu adres üzerinden iletişime geçilebilir: ogrenme@peramuzesi.org.tr

0
1313
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage