26 EKİM, PAZARTESİ, 2020

Mathias Énard, SALON Edebiyat’a Konuk Oluyor

Yiğit Bener’in moderatörlüğünde, Institut français Türkiye tarafından düzenlenen çevrim içi edebiyat konferans serisi SALON Edebiyat’a Pusula ve Mıntıka kitaplarının yazarı Mathias Énard ile Pusula kitabının çevirmeni Ebru Erbaş konuk olacak. Serinin yedinci konferansı 28 Ekim Çarşamba günü saat 19.00’da Zoom üzerinden gerçekleşecek.

Mathias Énard geleceği görerek bugünü deşifre eden bir yazar. Pusula’da gördüğümüz üzere tarihle senli benli olurken Mıntıka’da olduğu gibi çağdaşla da oynayabiliyor. Sıra dışı bir bilgelik ve kıvrak olduğu kadar zeki bir dille okurunu yakalayan harika bir yazar. Énard’ın Pusula romanı çevirisi ile 2019 Talât Sait Halman Çeviri Ödülü’ne layık görülen Ebru Erbaş ise mesleğinin sihrini açıklayacak.

Institut français Salon Edebiyat serisi kapsamında Haziran ayında gerçekleşen 6 konferansı toplamda 2000’e yakın katılımcı evlerinden canlı olarak izledi. Konferanslar sırasında izleyiciler sorularını konuşma alanına yazıyor ve konuşmalar tamamlandıktan sonra soru-cevap bölümüne geçiliyor. Çevrim içi konferans Türkçe simültane tercüme ile de izlenebiliyor.

​Zoom üzerinde gerçekleşen SALON Edebiyat konferanslarına katılım ücretsiz, konferansı izlemek için Institut français Türkiye’nin web sitesinden etkinliğe kayıt olmak gerekiyor. Buradan kayıt formuna ulaşabilirsiniz. 





0
2335
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage