15 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2020

Ildikó Enyedi Filmleri Yeniden İstanbul Modern Sinema’da

İstanbul Modern Sinema salgın nedeniyle ara verilen “Ildikó Enyedi Hakkında Her Şey” adlı programına 16 ile 19 Temmuz 2020 tarihleri arasında kaldığı yerden devam ediyor.

Yeni dönemin ilk programında çağdaş Macar sinemasının usta yönetmenlerinden Ildikó Enyedi’ye yer veren İstanbul Modern, usta yönetmen için Türkiye’de ilk kez bir retrospektif hazırlamıştı. Türk Tuborg A.Ş.’nin katkıları ve Macar Kültür Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen program, Enyedi’nin farklı dönemlerde çektiği filmleri toplu bir şekilde görme imkânı sağlıyor.

Filmlerinde evren ile insan ruhunun sırları arasında oldukça ilginç bağlantılar kuran Ildikó Enyedi, bilimkurgudan büyüye kadar birçok farklı unsuru filmlerine taşıyor. Usta yönetmen çalışmalarında Yunan mitolojisi ve halk masallarından da yoğun bir biçimde faydalanıyor.

İstanbul Modern Sinema’nın Michael Haneke ile başlayan, Krzysztof Kieślowski, Chantal Akerman, François Ozon ve Agnès Varda ile devam eden retrospektif serisinin altıncısı olan “Ildikó Enyedi Hakkında Her Şey” film programı, yönetmenin filmografisinden dördü kısa olmak üzere sekiz film gösteriliyor.

​Filmin programına buradan ulaşabilirsiniz.

0
1703
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage