14 OCAK, PERŞEMBE, 2021

Han Kang'ın “Beyaz Kitap”ı Türkçede!

Vejetaryen ve Çocuk Geliyor gibi dünya çapında ilgi gören kitapların yazarı Han Kang’ın hafızaya, geçmişe, kayıplara ve yeniden doğmaya dair epik anlatısı Beyaz Kitap, Göksel Türközü’nün Korece aslından dilimize çevirisiyle April Yayıncılık’tan çıktı.

Han Kang, beyaz köpek ve kesme şekerle, anne sütü ve pirinçle insanın büyük çaresizliğini anlatıyor. Yıkıntılardan yeni hayatlar doğurmayı, acının coğrafyasını keşfetmeyi, kırılganlığı ve gücü, sıradan hayatın sıradan objeleriyle aktarıyor. Beyazın evreninden dünyaya eşsiz bir masal fısıldıyor.

Han Kang, Beyaz Kitap'a şu sözlerle başlıyor:

“Beyaz şeylerle ilgili yazmaya karar verdiğim bahar, ilk yaptığım bir liste çıkarmak oldu. Her bir sözcüğü yazarken tuhaftır, çok sarsıldım. Bu kitabı mutlaka tamamlamak istediğimi ve yazım sürecinin bir şeyleri değiştireceğini hissettim. Yaraya sürülen beyaz merhem, üstüne sarılan beyaz sargı bezi gibi bir şeylerin gerekli olduğunu da. Zamana dair duyuların keskinleştiği anlar vardır. Böyle keskin zamanın kenarında, her saniye yenilenen şeffaf bir uçurumun ucunda ilerlemeye devam ederiz. Cesur olduğumuzdan değil, başka bir çıkar yolu olmadığından.”

0
2998
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage