04 ARALIK, ÇARŞAMBA, 2019

Erlend Loe’nun İlk Kitabı “Kadının Fendi” Türkçede

Naif. SüperDoppler ve Bildiğimiz Dünyanın Sonu kitaplarıyla tanıdığımız Norveçli yazar Erlend Loe’nun henüz 24 yaşındayken kaleme aldığı, beyazperdeye de aktarılan ilk kitabı Kadının Fendi, Dilek Başak’ın çevirisiyle, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı.

Loe, Kadının Fendi’nde, değişen ilişki biçimlerine ve kadın-erkek rollerine esprili ve incelikli üslubuyla yaklaşıyor ve “Muhtemel aşk mı, ezeli düşman mı?” sorularını soruyor.

​Postmodern dünyanın aynasında yerini yönünü bulmakta zorlanan genç bir adamla o adamın tekdüze hayatına bir anda dahil olan kararlı bir genç kadının inişli çıkışlı ilişkisine odaklanıyor Loe: Sınırlarını her geçen gün biraz daha genişleten Marianne’nin yaşam alanıyla birlikte kalbini de işgal etmesi karşısında ne yapacağını bilemeyen genç adamın önünde iki seçenek vardır: Ya kendine özgü düşünceleri, tuhaf arzuları, sıradışı dramları ve sarı komodiniyle hayatının baş köşesinde fırtınalar estiren Marianne ile mücadele edecek ya da direnmeyi bırakıp onun dümen suyuna girecektir.

0
2484
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage