14 OCAK, CUMA, 2022

Christiane Peschek’in Türkiye’deki İlk Kişisel Sergisi “OASIS” SANATORIUM’da

Christiane Peschek’in “OASIS” başlıklı Türkiye’deki ilk kişisel sergisi 4 Şubat - 13 Mart tarihleri arasında SANATORIUM’da sanatseverlerle buluşacak.

“OASIS” Antroposen’in sonunda potansiyel bir sığınak, ikili cinsiyet sınıflamasının dışında, değerlerden bağımsız ve kapsayıcı bedenselliğin yaşadığı güvenli bir alan hâline geliyor. Sergi dijital alanda genişlemiş bedenselliğin farkındalığını oyuncu bir şekilde harekete geçirerek, kişisel bakımın siber-hümanizmle buluştuğu beden sonrası bir spa niteliği taşıyor. Genişlemiş sanal varoluş alanlarının da rahatlama ve bakım için bir revizyona ihtiyacı olduğuna inanan Peschek, sergi ile sanatçı, fizikselliğin maksimum düzeyde bilinçle birleştirildiği, maddi ve dijital arasında hareket eden hem fiziksel hem de sanal bir alan oluşturuyor.

“OASIS” sergisi Roma banyolarından Japon onsenlerine, Fin saunalarına ve Orta Avrupa’daki kaplıcalara ve hamamlara kadar dünyanın tüm kültürlerindeki banyo geleneğinden ilham alıyor. Tensel isteklerin tapınakları olan geleneksel yıkanma mekânlarının tersine, sergi sürekli dönüşüm süreçlerinin, yenilik ve adaptasyonun yeri, bedenlerimize sanal ilaveler için bir tedavi alanı niteliği taşıyor.

Sergiye ayrıca Avusturya Kültür Ofisi’nin de desteğiyle SANATORIUM tarafından yayımlanacak OASIS başlıklı bir kitap da eşlik edecek. Christiane Peschek’in editörlüğünü yaptığı kitapta, Christie Pearson, Seçil Epik, Mohamad Abdouni, Melih Aydemir, Sophie Haslinger ve Elisa Medde’nin metinleri yer alıyor.

​Christiane Peschek’in “OASIS” başlıklı sergisini 4 Şubat - 13 Mart tarihleri arasında SANATORIUM’da ziyaret edebilirsiniz.

0
1118
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle