30 HAZİRAN, SALI, 2015

Burçin Erdi Sekizinci Kişisel Sergisiyle Eclipse Mill Gallery'de

Son dönemde farklı ışıklarda, farklı resimlere dönüşen resimleriyle dikkat çeken Ressam Burçin Erdi; MassMoCa, MCLA gibi Amerika’nın en büyük ve önemli çağdaş sanat müzelerinin bulunduğu sanat şehri Massachusetts’in, North Adams bölgesinde 8. kişisel sergisini açmaya hazırlanıyor.. “Düşüş / Fall Down” isimli sergi 04 Temmuz – 02 Ağustos tarihleri arasında Eclipse Mill Gallery'de gerçekleşecek.

Bireyin ve toplumun arayışlarını, dönüşümlerini ve sorgularını farklı bakış açılarıyla tuvale yansıtan Burçin Erdi, son dönemde insanı doğanın dönüşümü içinde, daha tepeden bir bakış açısıyla ve farklı tekniklerle bütünleştirerek irdeliyor. Sergi günümüz hayatının yüksek temposunda, ideal olana ulaşma hırsıyla sınırları zorlayan, ama bu süreçte kendi gerçekliği ile peşinden koştukları arasında ruhunun hızla boşluğa düştüğünü hisseden bireyin bedensel ifadelerini yansıtıyor.

Burçin Erdi, mavi ışıkta başka bir resme dönüşerek izleyiciye şaşırtıcı ve düşündürücü bir deneyim sunan bu seride neden mavi ışık kullandınız sorusuna ise sürprizli bir cevap veriyor: “Mavi ışık da transformasyonun bir parçası… Barok resimde ışık kaynağı resmin içindedir ve o dönemde bu mum ışığıdır. Bugün cep telefonu ve bilgisayar ışığının yüzümüze vuran mavi ışığıyla insanoğlunun dönüşümüne kadar uzanıyor… Mavi ışık, bence günümüzün barok ışığı…”.

1
3144
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Korhan KURT
03.09.15
15:35
LOVE IT
Geldanlage