04 AĞUSTOS, SALI, 2015

Mehmet Aksoy, Özgecan Heykelini Bitirdi

Heykeltıraş Mehmet Aksoy, Mersin’de erkek şiddetine maruz kalıp vahşi hislerle  hayatına son verilen Özgecan Aslan’ın mezarı için başladığı heykeli bitirdi.

Erkek egemenliğinin her gün bir kadın cinayetine dönüştüğü ülkemizde Özgecan’ın öldürülmesi toplumsal bir duyarlılık oluşturdu. Sanatçı da bu vahşete seyirci kalmak istemediği için Özgecan’ın anısını yaşatacak bir heykel yapmaya karar verdi. Sanatçı heykeli rüyasında gördüğünü belirterek, onun saflığını ve yaşadığı vahşeti bu heykelle vermeyi amaçladığını belirtiyor. Heykel iki parçadan oluşuyor. Heykelde ortada saçları uçuşan bir Özgecan figürü iki yanında ise kanatlar var. Kanatların birinde tırnak izleri diğerinde boşluk olmasını ise Aksoy şu şekilde açıklıyor: “Özgecan sonsuzluğa uçtu gibi geliyor bana. Melek kanadındaki boşluk, gökyüzüne doğru açılan bir boşluk, sonsuzluğa açılan bir pencere gibi…” Yapılan şiddet unutulmasın diye kullandığı tırnak izleri ise Özgecan’ın katilinin yüzünde bıraktığı tırnak izlerine dayanıyor.

Heykel tamamlanması ardından Mersin’e Özgecan Aslan’ın mezarına götürülecek. Aksoy, Özgecan Meydanı’na koymak için de heykelin aynısını bronz haliyle yapmak istediğini belirtiyor.

0
23998
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage