14 MART, PAZARTESİ, 2016
Kadıköy’ün Barış Heykeli

©Nazlı Erdemirel

Kadıköy’ün Barış Heykeli

©Nazlı Erdemirel

Kadıköy’ün Barış Heykeli

©Nazlı Erdemirel


Kadıköy’ün Barış Heykeli

Yarı belinden kesik, şaha kalkmış heykel, Söğütlüçeşme’de yer alan Kadıköy Belediyesi’nin bahçesinin yeni simgelerinden oldu bile. Heykelin hikayesini merak edenler için araştırdık.

Geçtiğimiz yıl Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde “Barış kanadım, sevgi silahımdır” temalı bir heykel sergisi düzenleyen Tunuslu heykeltıraş Sahbi Chtioui’nin heykellerinden biri olan Zincirlerini Kıran At, Kadıköy Belediyesi tarafından satın alındı. “Atlar insanın yansımasıdır” diyen Sahbi Chtioui’den Kadıköylülere bir hatıra kaldı.

Sanat üretiminde insani değerleri ve barışı öne çıkaran Sahbi Chtioui, ülkesinde ve uluslararası sanat çevrelerinde özel bir yere sahip. Sergi sırasında Gazete Kadıköy’e verdiği röportajda Chtioui şu sözleri söylemişti: “Benim mesajım insanlığa, sanat herkes içindir. Bazıları sanatı sever bazıları sevmez. Radikal İslamcılarda gördüm sanatı sevmeyenleri de ama benim heykellerimi gördükten sonra farklı düşünmeye başlayan insanlar da gördüm. Bu sebeple sanat herkes içindir diyorum. Sanat bunun için ve bütün insanlık içindir.

Heykel önceleri Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi önünde yer alırken geçtiğimiz ay belediye bahçesindeki yerine taşındı. #heykelsokakta

0
10806
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage