19 KASIM, PAZAR, 2023

Fırat Engin’in “Mesafeyi Aşmak” Sergisi Merdiven Art Space’te

Fırat Engin’in “Mesafeyi Aşmak” başlıklı kişisel sergisi 30 Kasım’a kadar Merdiven Art Space’te sanatseverlerle buluşuyor.

Fırat Engin’in “Mesafeyi Aşmak” sergisine aynı isimli sanatçı kitabı eşlik ediyor. Editör ve yazarlığını Derya Yücel’in, tasarımını Vahit Tuna’nın üstlendiği Mesafeyi Aşmak: Fırat Engin başlığındaki kitap, sanat ve hayatın kesiştiği ve birleştiği yollara, Fırat Engin’in sanat üretim sürecine ve pratiğindeki yolculuğuna dair kapsamlı bir değerlendirme sunuyor. Kitap; bellek ve kimlik, sosyal adalet ve aciliyetler, ekonomi politiği ve küresel istila üst başlıkları altında değerlendirilen işler üzerinden, kronolojik bir anlatı yerine sanatçının üretimleri arasında kurulan ilişkisel bir hafızayı kaydetmeyi amaçlıyor.

“Mesafeyi Aşmak” sergisi, Engin’in son 20 yılda gerçekleştirmiş olduğu ve farklı koleksiyonlarda yer alan çalışmalarından bir kesiti izleyiciye sunuyor. Sergide sanatçının Arınma (2011), Gregor Samsa Anısına (2010), Anavatan (2017), Milenyumun Hayaletleri (2021), 2 soğan, 1 ekmek, 1 çakma Hermes (2021) gibi farklı teknik ve malzeme ile kurgulanmış çalışmaları bir araya geliyor. Ağırlıklı olarak heykel, enstalasyon, video, neon gibi farklı teknikleri kullanan sanatçı, biçim ve içerik kesişimi üzerinden seçtiği konuları kavramsallaştırmaya çalışırken; popüler kültür, gündelik hayat, tüketim, küresel-ulusal politik meseleler vb. konular üzerine çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Künye:
1. In memory of Gregor Samsa, 2010, Refrigerator, LCD, DVD Player, Sound system (video sculpture)
​2. Last Few Years 2018 Neon, aluminium, digital print, electrostatic paint 70x100x15 cm

0
903
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage