06 KASIM, SALI, 2018

İş Bankası’ndan Kaman’daki Çalışmalara Destek

Ülkemizin kültür mirasının korunmasına katkı sağlamak amacıyla arkeolojik çalışmalara destek veren Türkiye İş Bankası, 1985 yılından bu yana Kırşehir Kaman’da kazı çalışmalarını sürdüren Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü’ne de destek veriyor.

Kaman-Kalehöyük’te 1985 yılından bugüne sürdürülen arkeolojik kazı çalışmalarının başkanı Prof. Dr. Tahsin Özgüç’ün tavsiyesi ve Altes Prens Takahito Mikasa’nın onayı ile 1998 yılında Dr. Sachihiro Omura başkanlığında kurulan enstitünün amacı arkeolojik kazı ve yüzey araştırmalarını yürütmek, kazı ve araştırmalardan elde edilen bilgileri ve eserleri incelemek ve yayımlanmasını sağlamak, halka Anadolu tarihi hakkında bilgi aktararak tarihi miraslarına sahip çıkmanın önemini aktarmak.

1985 yılında Kalehöyük’te başlattığı kazı çalışmalarını, 2009 yılından itibaren Yassıhöyük ve Büklükale’ye de taşıyan enstitü, çok yönlü bilimsel çalışmalarıyla Anadolu kronolojisini yeniden ele alıyor. 280 metre çapında, 16 metre yüksekliğinde tipik Anadolu höyüğünde sürdürülen kazılar, 40 yılı aşkın süredir Türkiye’de yaşayan Dr. Sachihiro Omura başkanlığında yürütülüyor. 4 bin yıllık geçmişe sahip Kalehöyük’te bugüne kadar tarihi M.Ö. 2300’e kadar giden, Osmanlılardan Eski Tunç Çağı’na uzanan dört ayrı kültür katmanına ait 2 binin üzerinde eser gün yüzüne çıkarıldı.

0
1308
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage