30 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2018

73. Yunus Nadi Ödülleri Sahiplerini Buldu

73 yıldır Yunus Nadi anısına, Edebiyat Ana Dalı’nda ve Bilimsel Araştırma Ana Dalı’nda armağan edilen Yunus Nadi Ödülleri’nin bu yılki sahipleri açıklandı.

Edebiyat Ana Dalı’nda “Öykü”, “Roman” ve “Şiir”; Bilimsel Araştırma Ana Dalı’nda ise “Sosyal Bilimler ve Araştırma” ödülleri dağıtıldı. Seçici Kurulu’nda Hikmet Altınkaynak, Metin Celâl, Nursel Duruel, Seval Şahin ve Sezer Ateş Ayvaz’ın bulunduğu Öykü Ödülü’nün sahibi Öteki Düşler adlı kitabıyla Yiğit Bener oldu. Turhan Günay, Güray Öz, Handan İnci, Yüksel Pazarkaya ve Yiğit Bener’den oluşan Roman Seçici Kurulu, Roman Ödülü’nü Göl Yazı adlı eseriyle Enis Batur’a armağan etti.

Ataol Behramoğlu, Doğan Hızlan, Egemen Berköz, Muzaffer İlhan Erdost ve Turgay Fişekçi’nden oluşan Seçici Kurul, Şiir Ödülü’nün küçük İskender’in Ölen Sevgilimin Şiir Defteri ile Yücel Kayıran’ın Efsus’a Yolculuk kitapları arasında paylaştırılmasına karar verdi. 

Yunus Nadi Ödülleri Sosyal Bilimler Araştırma Seçici Kurulu üyeleri Prof. Dr. Ahmet Mumcu, Prof. Dr. Emre Kongar, Erdal Atabek, Prof. Dr. Erinç Yeldan, Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi ve Prof. Dr. Rona Aybay, Sosyal Bilimler ve Araştırma Ödülü’ne, İlyas Küçükcan’ın Öncesi ve Sonrasıyla Çifteler Köy Enstitüsü adlı kitabını uygun gördü.

Görsel: Andrea Ucini


0
1427
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage