23 KASIM, CUMA, 2018

25 Yıldır Genç Sanatçıların Yanında

25 yılda, 225 genç sanatçıyı ödüllendiren Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri, geçtiğimiz gün  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden ilk üç derece ile mezun olan genç sanatçılara ödüllerinin takdim edildiği bir tören düzenledi. Törende dokuz başarılı öğrenciye toplam 240 Cumhuriyet Altını değerinde Türk Lirası ödül verildi. Tören, ödüllerin 25 yıllık yolculuğunu anlatan bir sergiyi de izleyicilere sundu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kayhan Ülker ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr.h.c. Dilek Sabancı’nın ev sahipliğinde düzenlenen törende konuşan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr.h.c. Dilek Sabancı, “Babam merhum Sakıp Sabancı sanata ve sanatçıya çok değer verirdi. Sanatçıların takdir edilmesi gerektiğini düşünür; başarılarının ödüllendirilmesini isterdi. Bu ödül törenini de sağlığında bu amaçla hayata geçirdi. Sanatı ve sanatçıyı, ama özellikle genç sanatçıları desteklemek için önemli bir adım attı. Yaşasaydı bu yıl 85’inci yaşını kutlayacaktı. Eminim, aynı heyecanla burada bizlerle olacak ve genç sanatçıları alkışlayacaktı. Bizler de onun arzusunu devam ettiriyor, vasiyetine sahip çıkıyoruz.” dedi

2018 yılı Sakıp Sabancı Sanat Ödülü’ne layık görülen öğrenciler birincilik derecesinden başlayarak Resim Bölümü’nden Aysun Telli, Emine Altun, Eyüp Çakmak, Heykel Bölümü’nden Emrah Önal, N. Ayşim Kahveci, Berka Kınay, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden ise Gülderen İlhan Resmi, Hürriyet Gençbay, İlksen Biçer oldu.

0
1549
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage