22 ŞUBAT, PERŞEMBE, 2018

16. Tudem Edebiyat Ödülleri Başvuruları Başladı!

16 yıldır edebiyata çağdaş ve özgün eserler kazandırmayı amaçlayan Tudem Edebiyat Ödülleri, bu yıl hem yetişkin hem çocuk edebiyatı alanında ve roman dalında eserlere verilecek.

2003 yılından beri çocuk ve gençlik edebiyatı alanında verilen ama ilk kez 2017 yılında yetişkin edebiyatı alanında da verilen Tudem Edebiyat Ödülleri, bu yıl bir de ilk kez roman dalında eserlere verilecek.

Yetişkin Edebiyatı Seçici Kurulu’nda Ali Bulunmaz, Fatih Altuğ, Mehmet Atilla, Seval Şahin, Sezgin KaymazÇocuk Edebiyatı Seçici Kurulu’nda Karin Karakaşlı, Miyase Sertbarut, Nilay Özer, Safter Korkmaz, Toprak Işık yer alacak.

Son başvuru tarihi 20 Kasım olan ve eş zamanlı olarak düzenlenecek yarışmalarda birincilere 10.000 TL, ikincilere 7.500 TL, üçüncülere 5.000 TL para ödülünün yanı sıra, İzmirli heykeltıraş Ozan Ünal tarafından tasarlanan ödül heykelleri verilecek. Ayrıca yarışmada ödül alan eserlerin Tudem Yayın Grubu’nun Delidolu ve Tudem Edebiyat markaları tarafından yayıma hazırlanması planlanıyor.

​Yetişkin edebiyatı roman yarışması şartnamesine buradan ulaşabilirsiniz; çocuk edebiyat roman yarışması şartnamesine buradan ulaşabilirsiniz.

0
2192
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage