24 EYLÜL, SALI, 2019

16. İstanbul Bienali’nden Çocuklara Bir Kitap

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 16. İstanbul Bienali kapsamında çocukları bienalin teması ve yer alan eserlerle tanıştıran Opti ile Pesi: Bu Dünya Hepimizin adlı bir kitap hazırlandı. Kitap; çocuklara bienalin teması Yedinci Kıta’yı, sergi mekânlarını ve sanat eserlerini tanıtırken, diğer yandan çocukları iklim hareketinden ilham alan bir yolculuğa davet ediyor.

15. İstanbul Bienali’nden tanıdığımız İstanbullu martılar Opti ile Pesi bu ikinci maceralarında, ismini dünya çapında iklim hareketinin sembolü haline gelen 16 yaşındaki Greta Thunberg’den alan yeni arkadaşları Güvercin Greta’yla birlikte İstanbul üzerinde uçarak bienal mekânları arasında gezerken şehirdeki atıkları fark ediyor. Üç kuş, şehrin diğer hayvanlarıyla ele ele vererek temizliğe başladıktan sonra insanlara “Bu gezegen sadece sizin değil” mesajını veriyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, Bernard van Leer Vakfı’nın desteğiyle yayımlanan beşinci çocuk kitabı olan Opti ile Pesi: Bu Dünya Hepimizin, 2017 yılında bienalin 15. edisyonu için yayımlanan Opti ile Pesi: Komşuluk Şarkısı adlı çocuk kitabının devamı niteliğinde. Bu kitabı da ilk kitapta olduğu gibi Burcu Ural Kopan’ın yayın yönetmenliğinde Yekta Kopan yazdı, Gökçe Akgül resimledi. Kitabın danışmanlığını ise Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Feyza Çorapçı yaptı.

​Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak üç dilde hazırlanan Opti ile Pesi: Bu Dünya Hepimizin, tüm bienal mekânları, anlaşmalı kitabevleri ve İKSV Alt Kat’tan ücretsiz olarak temin edilebilir. 

0
1224
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage