0 YAPILAN YORUMLAR
74842 GÖRÜNTÜLENME
0 TAKİPÇİ
0 BEĞENİ
İkiye On Kala Röportajı

Elektrikler Gitse de İki Çift Laf Etsek

Merhabalar, öncelikle nasıl başladınız müzik yapmaya?

Merhaba, ben reklamcılık okuyordum İzmir'de. Ara sıra yazılar yazıyordum vs. Daha sonradan yazdıklarımı şarkıya çevirmeye başladım. Plansızca, tek başıma başladım. Aldığım olumlu tepkilerle beraber grup oluşmaya başladı. Sonunda İstanbul'a geldik.

Hızlı bir çıkıştan sonra bu aralar biraz duruldunuz galiba.

Tam olarak öyle diyemeyiz. Yeni şarkılarımız hazır fakat albüm hazırlığı içerisindeyiz, ona saklıyoruz biraz da. Sürprizi kaçmasın istiyoruz.

Şarkı sözlerinizi kim yazıyor genelde?

Ben yazıyorum kurulduğumuzdan beri. Daha sonra paylaşıyorum, tartışıyoruz, üzerine koyuyoruz ve herkesin içine sinecek bir hale getirdikten sonra beğeninize sunuyoruz.

Her şarkınızın bir hikayesi var mı?

Var tabi, ama ben bir şarkımızın hikayesini anlatmıştım bir konserde. Daha sonra çok fazla mesaj aldık, biz böyle hayal etmemiştik vb. gibi. Hak vermemek elde değil. Çünkü, okuduğunuz kitaplardan tutun, dinlediğiniz şarkılara kadar hepsi bizim zihnimizde birer sahne canlandırıyor. Ama o kitaba, filme veya şarkıya klip çekildiğinde hayal kırıklığına uğruyoruz hepimiz. Dolayısıyla biz de şarkıların hikayesini anlatmama kararı aldık bu aralar.

Grubun ismini nasıl koydunuz?

Yazı yazdığım dönem yazdıklarımın altına ikiyeonkala yazar koyardım bir kenara. Daha sonra o yazdıklarımı şarkıya çevirince ismi de öyle kalsın diye karar verdik.

Peki, edebiyatla bu kadar iç içe olan biri neleri okumayı sever?

Simyacı'dan çok etkilenmişimdir. Ve tabi ki Şeker Portakalı'ndan. Tabi bunlar küçükken, daha bir çok şeyin farkına varmadan önce okuyup, ben, şöyle bir sarsan kitaplar. Sonradan okuduklarım ne kadar güzel olsa da bende  o ilk etkiyi yaratamamışlardır.

İzmir'de başlayıp, İstanbul'da devam ettiğiniz için soruyoruz. Sizce İzmir mi İstanbul mu?

Farklı kulvarlar aslında. Yaşamak için soruyorsanız bir çok ihtiyacını karşılamış belli bir standarda ulaşmışsan İzmir ideal ve güzel bir şehir. Ancak, İstanbul çok gerekli bir yer. İstanbul dramatik bir şehir. Tarihi çok etkileyici, kalabalık.. Dolayısıyla farklılıklar ve mücadele kenti. Aynı zamanda sanatçı için çok iyi bir ilham kaynağı.

O zaman İstanbul'da kalıp müziğe devam etmeniz, daha güzel şarkılar yapmanız dileğiyle sizlere veda edelim, her şey gönlünüzce olsun İkiye On Kala üyeleri.

Size de başarılar Kıtlama Fanzin. Umarız her şey gönlünüzce olur.

0
5454
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage