01 NİSAN, ÇARŞAMBA, 2020

Woody Allen: “Dylan Farrow’u Kollarımı Açarak Karşılarım”

Yönetmen Woody Allen, yeni anı kitabında taciz ettiği ileri sürülen -kendisi bunu hiçbir zaman kabul etmese de - evlatlık kızı Dylan Farrow’u yetiştirememeyi, hayatı boyunca yaşadığı “en üzücü şeylerden biri” olarak görüyor.

Woody Allen: “Dylan Farrow’u Kollarımı Açarak Karşılarım”

Woody Allen, yakın dönemde yayımlanan yeni anı kitabı Apropos of Nothing’de şu satırlara yer veriyor: “Eğer Dylan (Farrow) bana ulaşmak isterse onu kollarım açık bir şekilde bekliyor olacağım.”

The New York Times’ta, geçtiğimiz günlerde yeni kitabından çeşitli alıntıları okurlarla paylaşılan Allen şunları yazıyor: “Hayatım boyunca yaşadığım en üzücü olaylardan biri Dylan büyürken yıllarca ondan mahrum bırakılmam ve ona Manhattan’ı ve Paris ile Roma’nın coşkusunu göstermeyi sadece hayal edebilmemdi. Bugün bile, Soon-Yi (Previn) ve ben, eğer Dylan bize ulaşmak isterse onu kollarımız açık bir şekilde karşılamaya hazırız. Tıpkı Moses’in (Farrow) yaptığı gibi. Ancak bu şu ân için sadece bir hayal gibi görünüyor.”

Woody Allen 1992 yılında, eşi Mia Farrow tarafından evlatlık kızları Dylan Farrow’u taciz etmekle suçlandı. Çiftin ayrılıklarının hemen ardından gelen bu iddialar sırasında Dylan henüz yedi yaşındaydı. Allen tüm bu suçlamaları reddetti ve geçirdiği iki soruşturmanın ardından herhangi yeni bir suçlamaya maruz kalmadı. 2014 yılındaysa Dylan Farrow, Allen’a yeniden aynı suçlamaları yöneltti ve bu kez Allen-Mia Farrow çiftinin oğlu Ronan Farrow tarafından da desteklendi. Aynı yıl usta yönetmenin bir diğer evlatlık oğlu Moses ise bu iddialar konusunda Allen’ı destekleyen bir blog yazısı kaleme aldı.

Allen’ın yeni kitabı Apropos of Nothing’in orijinal plan çerçevesinde yayınevi Hachette’in alt markası Grand Central tarafından yayımlanması planlanıyordu. Ancak Dylan ve Ronan Farrow’un eleştirileri ve yayınevi çalışanlarının protestoları sonucu Hachette, kitabı basmama kararı aldığını açıkladı. Kitap daha sonra ise Hachette’in bir başka markası Little Brown tarafından basıldı. Apropos of Nothing, geçtiğimiz günlerde ise Arcade tarafından yeniden yayımlandı.

Kitaptan yapılan bir başka alıntıda ise Allen, Dylan hakkında şu ifadeleri kullanıyor: “Bu küçük kız çocuğunu bir ânda çok sevimli, kendimi de onunla daha fazla zaman geçirirken buldum; ona daha fazla sarıldım, onunla daha fazla oynadım ve ona tamamen âşık oldum; onun babası olmaktan çok mutluydum.” Allen ayrıca ona karşı “uygunsuz” davranışlarda bulunduğu, başını onun kucağına dayadığı gibi iddiaları reddetmeyi ise sürdürüyor. “Mia’nın alışverişte olduğu sırada herkese bir filmi çok dikkatli bir şekilde izlemek zorunda olduğumu açıklamıştım. Tüm bebek bakıcıları ve çocuklar televizyon izliyordu, oda insan doluydu. Oturabileceğim herhangi bir yer yoktu, ben de yere oturdum ve kafamı arkamdaki koltuğa doğru dayadım. Dylan da orada oturuyordu ve bir ân için başım onun kucağına doğru yaslandı. Ben herhangi uygunsuz bir davranışta bulunmadım.”

Allen ayrıca Harvey Weinstein ile birlikte çalıştığı iddialarını da reddediyor: “Harvey’in hiçbir zaman benim filmlerimin arka planında çalışmasına veya prodüktörlüğünü yürütmesine izin vermedim, çünkü o yönetmenin filmini değiştiren veya onu keserek tekrarlayan uygulamalı bir prodüktördü. Asla birlikte çalışamazdık.”

Allen kamuoyu önünde onunla çalışmaktan dolayı pişman olduğunu açıklayan ve maaşlarını hayır kurumlarına bağışlayacağını belirten oyunculara da kitabında cevap veriyor: “Bu görüldüğü kadar kahramanca bir jest değil çünkü birlikte çalışabildiğimiz isimlere genelde asgari düzeyde ödeme yapabiliyoruz. Tahminimce eğer biz normalden daha fazla ödeme yapabilseydik, ki bu genellikle oldukça yüksek, yine haklı olarak benimle çalışmayı reddedebilirdi, ama muhtemelen maaşlarını bağışlamayacaklardı.”

Allen son olarak sözlerine şunları ekliyor: “Kayıt dışı olarak şunları da söyleyebilirim. Bu konuda daha fazla destek öngörmüştüm, büyük bir şey değil tabii, birkaç organize protesto, belki silahlı yürüyüş yapan birkaç meslektaş, biraz isyan ve birkaç tane de yanmış araba. Nihayetinde, bu yaratıcı topluluğun bir parçası oldum ve bu kötü durumumun sendika üyelerini ve diğer sanatçıları çileden çıkaracağına emindim.”

*Bu içerik Andrew Pulver’in The Guardian’da yer alan Woody Allen: 'I would welcome Dylan Farrow back with open arms'  başlıklı yazısından çevrilmiştir.

Çeviri: Abdullah Ezik

0
13741
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage