13 HAZİRAN, SALI, 2017

Sezonda Kaçırdığınız Tiyatro Oyunları İçin Son Fırsat

Haziran ayı ile birlikte tiyatrolarda da sezon sonuna geldik. Birçok tiyatro eylül-ekim ayına kadar kısa bir ara verirken hâlen daha sezonun çok başarılı prodüksiyonları temsillerini gerçekleştirerek sahneleri doldurmaya devam ediyor. Sezon boyunca kaçırdığımız tiyatro oyunlarını izlemek veya oyunların son temsillerini bir kez daha deneyimlemek için listemize göz atmayı unutmayın. 

Sezonda Kaçırdığınız Tiyatro Oyunları İçin Son Fırsat

13 Haziran

Nereye Gitti Bütün Çiçekler

20:30/ Tiyatro Oyunu / DasDas

Tuğrul Tülek’in uyarlayıp, yönettiği oyun birbirine zıt yedi kadının yedi farklı hikâyesini anlatıyor. Savaş mağduru kadınlara yardımcı olmak için gönderilen bir psikiyatr ve travma danışmanı ile bir arada yaşamaya mahkum, birbirinden zıt beş kadının hikâyesini anlatan Nereye Gitti Bütün Çiçekler? DasDas Atölye Sahne’sinde izleyicilerle buluşacak. 13 Haziran Salı akşamı sahnede olacak oyunda Şenay Gürler, Hale Akınlı, Goncagül Sunar, Feri Baycu Güler, Gözde Kansu, Melisa Doğu ve Ece Yüksel rol alıyor.

14-20 Haziran

Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin

14 Haziran 20:30/ Tiyatro Oyunu / Craft Tiyatro
20 Haziran 20:30/Tiyatro Oyunu/ Entropi Sahne

Bu sezonun hayli ses getiren oyunlarından, Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin seyirciyi kuşaklar arasında bir yolculuğa çıkararak üç kadının hikâyesine odaklanıyor. Bir aileden üç kuşak kadının evleriyle ve birbirleriyle olan ilişkilerini anlatan oyun, elli yıllık bir zaman dilimini kapsıyor. Ustaca kurulmuş bir mizahla samimi bir öykünün işlendiği oyunun yönetmen yardımcılığını Tuğba Sorgun üstlenirken, başrollerinde Ayfer Dönmez, Başak Kıvılcım Ertanoğlu ve Melis Öz bulunuyor. Oyun bu yıl Murat Mahmutyazıcıoğlu’na Afife Jale Tiyatro ödüllerinde Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nü kazandırırken, Başak Kıvılcım Ertanoğlu ise 22. Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu.

14-21 Haziran

Balat Monologlar Müzesi

21:00/ Tiyatro Oyunu / Yuvakimyon Rum Kız Lisesi

Galata Perform’un bu sezon Yeni Metin Yeni Tiyatro Atölyeleri kapsamında oldukça ses getiren ve yaklaşık 1500 kişiye ulaşan Balat Monologlar Müzesi oyunu gece versiyonu ile sizi Yuvakimyon binasının büyülü atmosferine davet ediyor. Genç oyun yazarlarının Balat ve Fener’de gerçek hikâyelere ulaşmak için özel bir çalışma yaptığı projelerinin yönetmenliğini Ceren Demirel, Ayfer Dönmez, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Lesli Karavil, Ilgın Sönmez, Koray Doğan ve Şaziye Konaç gerçekleştirdi. Gece versiyonuyla temsili devam eden proje mum ışığında gerçekleşerek.

​İlk kez Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 5'te seyirciyle buluşan ve ödüllü oyun yazarı Ahmet Sami Özbudak’ın oluşturduğu ve Balat için yazılmış oyunlardan oluşan Balat Monologları Müzesi Balat’ta bir binada dolaşılarak sergileniyor. Monologları oynayanlar ise: Dilek Tora, Batur Belirdi, Tuğçe Şahin, Ahmet Çaplı, Koray Kadirağa, Erol Babaoğlu, Barış Gönenen, Haydar Köyel / Emin Maltepe, Levent Kurumlu, Oğuz Evren, İpek Türktan Kaynak, Hivda Zizan Alp, Hande Öykü Ekmen.

14 Haziran

Müfettiş

20:30/ Tiyatro Oyunu / DasDas

14 Haziran Çarşamba akşamı Gogol’un her zaman diliminde gerçekliğini koruyan eserinden uyarlama Müfettiş, DasDas Sahne’de olacak. Kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkat çeken TiyatroLokomotif prodüksiyonu oyun A. Bülent Acar yönetmenliğinde izleyicilerle buluşurken oyuncu kadrosunda ise Bersu Göksel, Cem Anıl Kenar, Mukaddes Kurmuş, Mücahit Koçak, Adem Mülazim, Furkan Öncü, Oğuzhan Özcan, Dilan Parlak, Şinasi Sırkıntı, Mehmet Solmaz, Ezgi Ulusoy Tamer, Onur Tanyeri, Alican Turan yer alıyor.

14 Haziran

Mağrur Fil Ölüleri

20:30/ Tiyatro Oyunu / Oyun Atölyesi

Hakan Tabakan tarafından yazılan ve Volkan M. Sarıöz tarafından sahnelenen Mağrur Fil Ölüleri, 1969 senesinin yılbaşı akşamında evli bir çiftin yaşadıkları üzerinden bir döneme mercek tutuyor. Toplumsal ve siyasal düzenin bireyin yaşamına olan etkilerini tartışan bu iki kişilik oyunda Sarp Aydınoğlu ve Sezin Bozacı aynı sahneyi paylaşırken İbrahim Barulay ve Uğur Senkeri de oyuna eşlik ediyor.

15 Haziran

İstila

20:30/ Tiyatro Oyunu / Craft Tiyatro

Sami Berat Marçalı’nın yönettiği İstila; sözcük, fikir ve imaj kasırgasına sebep olan büyülü bir ismin etrafında dolanıyor: Abulkasem. Kimlik, ırk ve dille ilgili en derin ön yargılarımıza saldırıyor. Zaman zaman ölümüne komik, zaman zaman rahatsız edici, zaman zaman dokunaklı bir şekilde, tehlikeli hale gelen kimlik algısını paramparça edip bizi kendi kültürel kimliğimizle yüzleşmeye zorluyor. Barış Gönenen, Hakan Kurtaş, Efe Tunçer ve Seda Türkmen gibi başarılı oyuncuların oynadığı oyun, 15 Haziran Perşembe akşamı Craft Tiyatro’da.

15 Haziran

Metot

20:30/ Tiyatro Oyunu / Çevre Tiyatrosu

Jordi Galceran’ın 2003 yılında kaleme aldığı ve günümüz iş dünyasının acımasız yönlerini ortaya koyan oyun Serkan Keskin’in yönetimiyle sahnede. Bir şirketin toplantı odasında iş görüşmesine gelen dört kişinin tüm hünerlerini ortaya koyup işi kapmak için gizem dolu çeşitli sınavlardan geçişini konu alan oyunun oyuncu kadrosunda Mustafa Kırantepe, Sarp Aydınoğlu, Serkan Keskin, Sezin Bozacı yer alıyor.

17 Haziran

Kabileler

20:30/ Tiyatro Oyunu / Craft Tiyatro

Sami Berat Marçalı’nın yönettiği ve son temsilini gerçekleştirecek Kabileler, nevi şahsına münhasır bir ailenin gündelik yaşamına açılıyor. Evin en küçüğü Billy sağırdır ama öyle kabul edilmez. Aile Billy’ye dudak okumayı öğretmiş, Billy’yi işaret diline ihtiyaç duymadan büyütmüştür. Entelektüel ve gürültü seviyesi yüksek olan ailenin içerisinde sessiz varlığını sürdüren Billy’nin yaşamı, sağır bir ailede doğmuş, kendisi de yavaş yavaş sağırlaşmakta olan Sylvia ile tanışmasıyla değişir. Oyuncularının birçok prestijli ödül aldığı oyunun kadrosunda Tuğçe Altuğ, Ayşe Lebriz Berkem, Barış Gönenen, İbrahim Halaçoğlu, Haydar Köyel ve Gülce Oral yer alıyor.

17 Haziran

En Kısa Gecenin Rüyası

20:30/ Tiyatro Oyunu / Moda Sahnesi

Kemal Aydoğan’ın sahneye koyduğu En Kısa Gecenin Rüyası ikinci sezonunda son temsillerini gerçekleştiren oyunlardan biri. William Shakespeare’in klasik eseri Bir Yaz Gecesi Rüyası, Moda Sahnesi'nin prodüksiyonunda En Kısa Gecenin Rüyası'na dönüşüyor. Timur Acar, Didem Balçın, Onur Ünsal, Mert Fırat, Beyza Şekerci, Melis Birkan, Murat Tüzün, Volkan Yosunlu, Ezgi Coşkun, Caner Erdem, Mert Şişmanlar, Hasan Demirtaş, Alper Baytekin ve Çağlar Yalçınkaya'dan oluşan kadrosuyla En Kısa Gecenin Rüyası, aşk ve evlilik eksenindeki ilişkileri komik bir dille sorgulayan klasik Shakespeare oyununun özgün yorumuyla Moda Sahnesi’nde.

19 Haziran

Macbeth

20:30/ Tiyatro Oyunu / Moda Sahnesi

Tiyatro Bereze’nin 2016 yılında prömiyerini yaptığı iki kişilik oyunu Macbeth/ İki kişilik Kabus, Doğu Akal yönetmenliği ile modern bir anlatı olarak karşımıza çıkıyor. Alışık olduğumuz hikâyeyi farklı bir anlatımla yorumlayan oyun, aksesuar ve dekor anlayışıyla da oldukça fütüristik bir yapı sunuyor. Elif Temuçin ve Erkan Uyanıksoy’un yer aldığı oyun bu sezon bitmeden görülmesi gerekenlerden birtanesi.

0
8535
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle