31 AĞUSTOS, CUMA, 2018

Red Bull Music Festival İstanbul’a Katılmak İçin 6 Sebep

Bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan Red Bull Music Festival, ziyaretçileri dört ayrı konseptte gerçekleştirilecek müzik etkinlikleri, sergiler, film gösterimleri ve söyleşiler ile buluşturmaya hazırlanıyor. Tüm dünyada gerçekleşen ve Türkiye’de “Müzik Şehri Kuşatıyor” sloganıyla ilk edisyonunu gerçekleştirecek olan Red Bull Music Festival’e gitmek için 6 özel nedeni sizin için değerlendirdik.

Red Bull Music Festival İstanbul’a Katılmak İçin 6 Sebep

New York, Los Angeles, Paris, Berlin ve Sao Paulo’nun aralarında bulunduğu dünyanın 16 farklı şehrinde düzenlenen Red Bull Music Festival, bu yıl ilk kez İstanbul’da gerçekleşecek. 26 - 30 Eylül tarihleri arasında izleyeceğimiz festivalde dört farklı konseptteki etkinliklerde toplam 60 sanatçı sahne alacak. Film gösterimleri, iki farklı sergi ve canlı performansların yer aldığı festival, yedi farklı mekânda farklı disiplinleri festivalin özel temaları kapsamında bir araya getirerek müzikseverlerle buluşturacak.

1. Tüm Dünya ile Benzer Deneyimleri Yaşamak

New York, Los Angeles, Paris, Berlin ve Sao Paulo’nun aralarında bulunduğu dünyanın 16 farklı şehrinde düzenlenen Red Bull Music Festival yalnızca müzik değil filmden sergiye, danstan atölyelere kadar dünyanın birçok şehrinde multi-disipliner bir konsept anlayışıyla gerçekleşiyor. Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan Red Bull Music Festival de bu anlayışla ülkedeki farklı disiplinden gelen sanatçıları belirli konseptler altında birleştirerek sanatçıların yeni yaratımlarını seyirciyle buluşturmayı hedefliyor. Tüm dünyada gerçekleşen Red Bull Music Festival’in İstanbul şehrini kuşatan bu ilk edisyonu deneyimlenmesi gereken özel bir festival olacak.

2. Emprovize Düet Gecesi

Red Bull Music Festival İstanbul, 26 Eylül Çarşamba akşamı Avusturya Konsolosluğu’nun bahçesinde gerçekleşecek Round Robin konsepti ile başlayacak. Gecede Murat Ertel’in öncülüğünde farklı disiplinlerden 14 sanatçı ikili olarak doğaçlama yapacak. Ah! Kosmos, Cahit Berkay (Moğollar), Dr. Das (Asian Dub Foundation), Gökçe Gürcay (Gevende), Eralp Güven (Islandman), Hans Joachim Irmler (Faust), Lydia Kavina, Şirin Pancaroğlu, Aybike Çelik Özbey (reptilians from andromeda), Okay Temiz, Hakan Vreskala ve daha pek çok isim gecede sahne alacak. Sanatçılarının çoğunun ilk defa aynı sahneyi paylaşacakları Round Robin konseptli gece, müzikseverlere yeni bir deneyim sunacak. Round Robin gecesi ayrıca müzikle bağlantılı görsel dünyasıyla dikkat çekecek. Avrupa’da ışık festivallerinde yerleştirmeler yapan, müzik festivallerinin hem Türkiye’de hem Avrupa’da sahnesini tasarlayıp görsellerini hazırlayan, Pinar & Viola, Temel Hüseyin Kuru & Claudia Hiroki Round Robin kapsamında ışık tasarımlarıyla gözlerimizi kamaştıracak.

3. Canlı Film Konseri ve Film Gösterimleri

Art of B-Movies teması kapsamında, 27 Eylül Perşembe günü Kadıköy Sineması’nda Melikşah Altuntaş, Can Evrenol, Kunt Tulgar ve Güven Erkin Erkal Yeşilçam’ın bir dönemine damga vuran B-Movie’ler üzerine bir sohbet gerçekleştirecek. Sohbetin ardından Gaye Su Akyol ve Bubituzak Yılmayan Şeytan filmi için yaptıkları yeni film müzikleriyle sahnede olacaklar. Bunlara ek olarak festival sürecinde Süpermen Dönüyor, Yılmayan Şeytan, Tarzan Vahşi Adam, Remake Remix Rip Off ve Şeytan filmleri Kadıköy Sineması’nda ücretsiz olarak gösterilecek. 

4. B-Movie Filmlerine Özel İki Farklı Sergi

Art of B-Movies teması etrafında klasikleşmiş filmlerin afişleri Berat Pekmezci, Berkay Dağlar, Burak Dak, Erkut Terliksiz, Ethem Onur Bilgiç, Furkan “Nuka” Birgün, Gizem Winter, Mert Tugen, Naz Tansel, Özgür Aydar, Rajab Eryiğit, Sadi Güran, Sedat Girgin, Selçuk Ören, Sümeyye Keskin, Yıldıran Çınar ve Zeynep Özatalay tarafından yeniden yorumlanarak “Art of B-Movies: The Remake Exhibition” isimli sergiyle sanatseverlerle buluşacak. “Art of B-Movies: Archive” başlıklı sergi kapsamında Güven Erkin Erkal'ın arşivinde bulunan 20 B-movie afişi görücüye çıkacak. Her iki sergi de 26 - 30 Eylül tarihleri arasında Kadıköy Sineması’nda görülebilecek.

5. Hip Hop Gecesi: East vs West

28 Eylül Cuma günü East vs West konsepti kapsamında hip hop tarihinin doğu ve batı yakasından temsilciler tarafsız bölge olan İstanbul Boğazı’nın ortasında bir araya gelecek. Biri Doğu’dan diğeri ise Batı’dan olan bir MC ve bir beatmaker birlikte müzik üretmeye çalışacak.

​Aynı gece Zorlu PSM’de İngiltere’nin kadın MC’lerinden Little Simz, Amerikalı rap sanatçısı Zebra Katz, Ezhel, Kamufle ve Dostları canlı performanları ile hip hop severlerle buluşacaklar.

6. 20 Years of RBMA 

Red Bull Music Academy’nin yirminci yaşının Red Bull Music Festival kapsamında kutlanacağı gecede 12 saat boyunca kesintisiz olarak hem görsel hem işitsel bir şölen yaşanacak. 29 Eylül Cumartesi günü Beykoz Kundura Fabrikası’nda gerçekleşecek olan partinin Experimental sahnesinde Pan Daijing, The Bug vs Miss Red, İpek Görgün ve Fennesz ortak performansı ile Dopplereffekt yer alacak. Rave sahnesinde ise Robogeisha, Seretan’ın B2B performansı ve Sassy J B2B Volcov canlı performanslarıyla ziyaretçilere unutulmaz dakikalar yaşatacak. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise sahneye John Talabot ve Axel Boman projesi olan Talaboman, ardından Barış K ve Vladimir Ivkovic çıkacak. Gecede canlı performanslara etkileyici şovlar eşlik edecek.

0
5599
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage