17 EYLÜL, PAZARTESİ, 2018

Red Bull Music Festival “20 Years of RBMA: A Celebration”dan 12 İsim

Müzikseverlerin heyecanla beklediği Red Bull Music Festival İstanbul, 26-30 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek. Red Bull Music Festival’ın temalarından en sonuncusunu oluşturan Red Bull Music Academy’nin 20’nci yaşının 12 saat aralıksız müzikle 29 Eylül’de Beykoz Kundura Fabrikası’nda kutlanacağı “20 Years of RBMA: A Celebration” sahnesinde performans sergileyecek 12 müzisyeni sizler için inceledik.

Red Bull Music Festival “20 Years of RBMA: A Celebration”dan 12 İsim

Uluslararası bir müzik enstitüsü olarak 1998 yılında Berlin’de kurulan Red Bull Music Academy (RBMA), Red Bull Music Festival temalarından en sonuncusunu oluşturuyor. 20’nci yaşı Red Bull Music Festival Istanbul’da 12 saat aralıksız müzikle kutlanacak olan RBMA gecesinde işitsel olduğu kadar görsel şölenler de katılımcıları mest edecek. 29 Eylül 2018 Cumartesi akşamı Beykoz Kundura Fabrikası’nın büyüleyici atmosferinde gerçekleşecek olan gecede Rave sahnesinde Robogeisha ve Seretan, Sassy J ve Volcov, John Talabot ve Axel Boman’ın projesi Talaboman ve ardından sabahın ilk ışıklarında Barış K ve Vladimir Ivkovic B2B performans sergileyecek. Experimental (deneysel) sahnesinde ise Pan Daijing, The Bug vs Miss Red, İpek Görgün ve Fennesz ortak performansı ile Dopplereffekt yer alacak. 

Barış K. Ve Vladimir Ivkovic

İstanbul müzik dünyasının tanınmış isimlerinden prodüktör/DJ Barış K, setlerini doğup büyüdüğü toprakların sesleriyle harmanlıyor. Canlı performansıyla Red Bull Radio’da da yer alan dj, ABD ve Avrupa'da piyasaya sürülen İstanbul 70 adlı toplama albümü ile başarı topladı. Barış K. sabahın ilk ışıklarında Vladimir Ivkovic ile B2B (ikili) performans sergileyecek.

Barış K.

Robogeisha ve Seretan

“Robogeisha” müzikal kimliğiyle bilinen Esra Genç gürültülü, deneysel, tekrarı seven işlere imza atıyor. İstanbul elektronik müzik sahnesinin genç ve yenilikçi isimlerinden Robogeisha, Rave sahnesinde performans sergileyecek. Robogeisha ile Seretan ikili olarak dj kabininde yer alacak. 20’nci yaşında Berlin’de düzenlenecek Red Bull Music Academy’ye Türkiye’den katılma hakkını kazanan üç isimden biri olan Robogeisha müzikseverlere unutulmaz bir gece hazırlama niyetinde.

Sassy J ve Volcov

İsviçreli Sassy J, Berlin’deki OHM, Amsterdam’daki De School gibi önemli gece kulüplerindeki performanslarıyla izleyicilerden tam not aldı. Müziğini kendi sözleriyle “nefes alması, marine olması için beklettiğini” anlatan Sassy J. asıl adı Enrico Crivellaro olan İtalyan DJ Volcov ile dj kabinini paylaşacak.

John Talabot

2011 yılında Madrid’de gerçekleşen Red Bull Music Academy’nin konuşmacılarından bir olan John Talabot, Fin isimli ilk albümünü 2012 yılında yayımladı. Bu albümle büyük başarı yakalayan Talabot, 2014 yılında Türkiye’de sahne aldı. Talabot Axel Boman’ın projesi Talaboman ile RBMA gecesinde yer alacak. 

John Talabot

Pan Daijing

Experimental (deneysel) sahnesinde ortak bir performans olan Dopplereffekt yer alacak. Pan Daijing, The Bug vs Miss Red, İpek Görgün ve Fennesz’in paylaşacağı dj kabininde daha önce adını Sonar Müzik Festivali’nin Barcelona ayağında sahne alarak duyuran Pan Daijing ismi öne çıkıyor.  

Pan Daijing

The Bug ve Miss Red

Elektronik müzikseverler tarafından takip edilen İngiliz prodüktör The Bug ile İsrailli dans müziği sanatçısı Miss Red, “Mi Lost” adlı iş birlikleriyle adını duyurdu ve çok ses getirdi. İkilinin klibi YouTube üzerinde yaklaşık 200 bin kez izlendi.

İpek Görgün ve Fennesz

Ankara doğumlu sanatçı İpek Görgün, 2014 yılında Tokyo’daki Red Bull Music Academy katılımcılarından. Performansını Avusturyalı gitarist Christian Fennesz ile birlikte paylaşacak olan Görgün, geçen yıl İstanbul’da düzenlenen Sonar Festivali’nde de yer almıştı.

​Dört farklı konsept ile müzikseverlerin karşısına çıkacak festival için biletler https://www.mobilet.com/bucket-event/red-bull-muzik-festivali-2018-2108 adresinde. 

0
4161
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage