17 ŞUBAT, CUMA, 2017

!f İstanbul’da Sizi En Heyecanlandıran Film Hangisi?

16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali hepimizi heyecanlandıran filmlerle dolup taşıyor. Peki sevdiğimiz oyuncu, sanatçı, yönetmen, yazar ve şarkıcıların izlenmesi gerekenler listesinde neler var merak ediyor musunuz?

!f İstanbul’da Sizi En Heyecanlandıran Film Hangisi?

Sanat, sinema ve müzik dünyasından isimlere, bu yıl !f İstanbul’da onları en çok heyecanlandıran filmleri sorduk. Festival salonlarında soluklanmadan önce listemizi kontrol etmeyi unutmayın.

Meltem Cumbul (Oyuncu)

Midnight Return: The Story Of Billy Hayes And Turkey (Geceyarısı Ekspresi'ne Dönüş: Billy Hayes ve Türkiye'nin Hikayesi) Anashim Shehem Lo Anı (Kimse Benzemez Bana) Moonlight (Ay Işığı)

Yonca Karakaş (Sanatçı)

Córki Dancingu David Lynch: The Art Life Multiple Maniacs ,Shadow World ,T2 Transpotting ,The Darkest Universe, Disutorakushon Beibîzu

Agnieszka Smoczynska'nın Córki Dancingu (Deniz Kızlarının Şarkısı) filmini merak ediyorum, ilginç bir yere doğru gidiyor. Night Shyamalan’ın Sudaki Kız'ı kadar naif olmadığı da trailer’dan net bir şekilde belli oluyor. Herkes gibi bir David Lynch hayranı olarak David Lynch: The Art Life’ı (David Lynch: Yaşam Sanatı) izlemek istiyorum, yönetmenin hayatını kendi ağzından dinlemek güzel olacak. Ayrıca John Waters'ın Multiple Maniacs'ı eminim çok ilginçtir. 

Savaşın arkasındaki ekonomiyi ve bu ekonomiye destek verenleri edinebildiğimiz bilgi kadarı ile öğrenebiliyoruz, Shadow World (Paravan Dünya) gibi ayakları yere sağlam basan, gerçeğin filmlerine de ihtiyacımız var. Danny Boyle'un T2 Transpotting’ini ve biz büyürken Mark Renton, Sick Boy ve Begbie ne yaptı merak ediyorum. The Darkest Universe’ı (Paralel Evren) merakla bekliyorum, çünkü paralel evren varsa izlemeliyim. Ve son olarak Disutorakushon Beibîzu’yu (Yıkım Bebekleri) izlemek istiyorum, çünkü şiddet içeren filmleri seviyorum.

Yeşim Ustaoğlu (Yönetmen, Senarist)

David Lynch: The Art Life (David Lynch: Yaşam Sanatı), Die Geträumten (Kalp Zamanı: Ingeborg Bachmann – Paul Celan Mektuplar). Multiple Maniacs’ı (Masmanyaklar) perdede izlemek de ilginç olacaktır.

Yılmaz Sütçü (Oyuncu)

Kimliği yüzünden dışlanmış ve yalnız bırakılmış herkese kucak açan konusu ve eleştiri sitesi Metacritic'teki aldığı 100 üzerinden 99 puan ile Moonlight (Ay Işığı) listemde ilk sırada. The Queen of Ireland (İrlanda Kraliçesi) topluma yön veren bir hayat hikayesi olduğu için özellikle merakla beklediğim bir film, sahnede oynadığım karakterle (Hedwig) benzerlikler taşıyor olması nedeniyle de çok merak ettiğim bir biyografi. 

La Tortue Rouge’un (The Red Turte) büyük bir Studio Ghibli hayranı olarak ruhuma ilaç gibi geleceğini düşünüyorum. Midhael Dudok de Wit'in de yönetmeni olduğu bu animasyonu kaçırmak istemiyorum. David Lynch: The Art Life (David Lynch: Yaşam Sanatı); David Lynch’in hikayesini ve nasıl böyle bir dehaya dönüştüğünü anlamak ve feyz almak için bulunmaz bir fırsat olarak gördüğüm bir yapım. Her oyuncu, yönetmen ve sektöre gönül vermiş insanın özellikle izlemesi gerektiği bir film olduğu hissi uyandırıyor. T2 Trainspotting, gençliğimin efsane filminin devamı... Yirmi yıl sonrayı anlatan bu devam filmini sadece ben değil birçok insan merakla bekliyor olmalı, açıkçası baya heyecan verici. 

Elif Biradlı (Sanatçı)

Bu yıl izlemeyi merakla beklediğim filmler arasında ilk sırada Sausage Party var. Fragmanından anladığım kadarıyla çok komik. İkinci sırada ise Jatten geliyor, ilginç bir hikaye benziyor. Son olarak David Lynch:The Art Life (David Lynch: Yaşam Sanatı) belgeselini çok merak ediyorum. David Lynch yaptığı çoğu işle beni etkileyen bir yönetmen.

Cemal Toktaş (Oyuncu)

David Lynch: The Art Life (David Lynch: Yaşam Sanatı) tartışmasız ilk sıramda. Hazır yakalamışken Twin Peaks: Fire Walk With Me (İkiz Tepeler: Ateşte Benimle Yürü) de tabii… Zoologiya (Hayvanoloji) ve The Eyes of My Mother (Annemin Gözleri) de merak ettiklerimin başında geliyor.

Irmak Canevi (Sanatçı)

Restore edilmiş haliyle Twin Peaks: Fire Walk With Me (İkiz Tepeler: Ateşte Benimle Yürü) gösterilecek. En çok buna seviniyorum sanırım. David Lynch'in başyapıtını bu kadar aradan sonra pırıl pırıl yenilenmiş haliyle beyaz perdede izlemek çok heyecan verici geliyor. 

Seren Kohen (Mamut Art Project kurucu)

La Tortue Rouge’u (Kırmızı Kaplumbağa) merak ediyorum, Studio Ghibli’nin ciddi hayranıyım. Filmin diyalogsuz olmasının doğa / hayvan ve insan ilişkisini daha da etkileyici bir şekilde öne çıkartacağını düşünüyorum. Espaço Além – Marina Abramovic e o Brasil (Marina Abramovic Araf'ta) izlemek istediğim filmlerden bir diğeri. Tanıdığım birkaç kişiden John of God tecrübelerini dinledim. Abramovic’in bu ve benzeri ziyaretlerini performans gücü ile birleştirdiğinde neler çıkacağını çok merak ediyorum. Raving Iran’ı (İran'da Rave) nasıl merak etmeyelim? :)

India In a Day (Bir Günde Hindistan) filminin insanların kendi çektiği videolardan oluşmasını sevdim. Hindistan, barındırdığı farklı kültürleri merak ettiğim bir ülke.

Ayrıca !f Yarın bölümü çok ilgimi çekti, 6x9 çok güçlü olabilir. Annica, Notes on Blindness ve I, Philip’i çok görmek isterim.

David Lynch: The Art Life (David Lynch: Yaşam Sanatı) 

Ercan Kesal (Oyuncu)

Dao Khanong (Karanlık Çöktüğünde) *Le Parc (Park) *La Tortue Rouge (Kırmızı Kaplumbağa) *Certain Women (Mutlak Kadınlar) *The Eyes of My Mother (Annemin Gözleri) 

Hakan Bıçakçı (Yazar)

Fanatik bir David Lynch seyircisi olarak en merak ettiğim film: David Lynch: The Art Life (David Lynch: Yaşam Sanatı).

Nesrin Cavadzade (Oyuncu)

David Lynch: The Art Life (David Lynch: Yaşam Sanatı) *Espaço Além-Marina Abramovic e o Brasil (Marina Abramovic Araf'ta) *Certain Women (Mutlak Kadınlar)

Nilipek (Şarkıcı)

Shot! The Psycho-Spiritual Mantra Of Rock’ı (Klik! Rock'ın Ruhani Mantrası) merakla bekliyorum. Mick Rock tekrar tekrar çektiği fotoğraflara baktığım bir sanatçı, o fotoğraflarda dönemlere, hayran olduğum insanlara dair ipuçları arıyorum hep. Haliyle !f’te kesinlikle kaçırmak istemeyeceğim bir film bu. Raving Iran’ı (İran'da Rave) merak ediyorum çünkü müziğe dair farklı coğrafyalarda neler yaşandığına ya da yaşanabileceğine dair hikayeler ilgimi çekiyor. Özellikle de daha muhafazakar toplumlarda ve yönetimlerde.

India In a Day (Bir Günde Hindistan); Hindistan benim için büyük merak konusu, ama bu filmi merak etmemin asıl sebebi yaratım süreci. Herkesin gündelik hayatından videolarla katılması ve binlerce videonun arasından bir film kurgulanması heyecan verici. Rat Film’i (Fare Filmi) merakla bekliyorum. Farelerin varlığı ve onlara olan tepkilerimiz üzerinden toplumsal yapıların açıklanması kafamı kurcalayacak, düşündürecek ve bakış açımı değiştirecek gibi hissediyorum.

Shot! The Psycho-Spiritual Mantra Of Rock’ı (Klik! Rock'ın Ruhani Mantrası)

Yiğit Özşener (Oyuncu)

T2 Trainspotting ,Untitled (İsimsiz) ,Zoologiya (Hayvanoloji)

Nergis Öztürk (Oyuncu)

Özellikle övgüler toplamış oyunculuk performanslarını izlemek için Aquarius, Certain Women (Mutlak Kadınlar) ve Christine’i çok merak ediyorum. Bir de tabii, Marina Abramovic’in yeni deliliğini anlatan Espaço Além-Marina Abramovic e o Brasil (Marina Abramovic Araf'ta) da listemde.

0
4667
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage