09 MART, PERŞEMBE, 2017

7-12 Mart Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Mart ayını karşıladığımız bu haftada bahar mevsimiyle beraber hızlanan kültür yaşam hayatını merceğe aldık. Tiyatro oyunları, uluslararası grup konserleri ve kült sahne eserleriyle dolu haftanın etkinliklerine göz atabilirsiniz. İyi eğlenceler!

7-12 Mart Haftalık Kültür Yaşam Dozu

7 Mart

Shakespeare’nin Bütün Eserleri- Hafif Kısaltılmış

20:30/Tiyatro Oyunu/ Borusan Oto Dolmabahçe Sahne

İngiltere’de 10 sezondur kapalı gişe oynayan komedi türündeki Shakespeare'in Bütün Eserleri - Hafif Kısaltılmış, 7 Mart’ta Borusan Oto Dolmabahçe Sahne’de izleyiciyle buluşuyor. Kemal Erdurak, Kerem Muslugil ve Mesut Yılmaz tarafından canlandırılan oyunda, üç erkek oyuncu hazırlıksız ve bilgileri olmadan Shakespeare'in bütün eserlerini birden oynayacaklarını iddia ederler ve oyunlar birbirine karışır. Etkinlik biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde.

8 Mart

Shakespeare Öldü Aş Bunları

20:30/Tiyatro Oyunu/ Talimhane Tiyatrosu Şişli Black Out Sahnesi

İzmir’in Tiyatro Kolektifi Tiyatro 4, yeni oyunu Shakespeare Öldü Aş Bunları ile 8-9 Mart tarihlerinde İstanbul’da olacak. Paul Pourveur’un yazdığı oyunun yönetmenliğini Kağan Uluca üstleniyor. Shakespeare'in modern insanının ve içinde yaşadığımız dünyanın sorunlarını anlatmakta yetersiz kaldığını savunan Shakespeare Öldü Aş Bunları oyunu, bulunduğumuz zaman dilimine dair sorgulamalar içeriyor. 8 Mart Çarşamba günü Kadıköy Emek Tiyatrosu’nda ve 9 Mart Perşembe günü Talimhane Tiyatrosu’nda sahnelenecek oyunun başrollerinde Derya Efe ve Kağan Uluca bulunuyor.

Souad Massi

21:30/Konser/Salon İKSV

Folk müziği sanatçısı Souad Massi, 8 Mart’ta Salon İKSV’de bir konser gerçekleştirecek. Ülkesinde aldığı ölüm tehditleri üzerine Paris’e yerleşen Souad Massi burada yaptığı anlaşmayla çıkardığı ilk albümü Raoui ile dünya çapında en iyi Kuzey Afrikalı müzisyenlerden biri olarak tanınıyor. Arapça, Fransızca, Berberice ve İngilizce olarak ürettiği şarkıları ile dünya müziğindeki özgün seslerden biri olan sanatçının 8 Mart’ta Salon İKSV’de gerçekleşecek konserinin biletleri biletix ve etkinlik gişesinden temin edilebilir.

Lokalize: Dünya Kadınlar Günü Konseri

20:30/Konser/Zorlu PSM

Son dönem yerli müziğin dört genç müzisyeni Nilipek, Merve Çalkan, Sedef Sebüktekin ve Selin Sümbültepe, Lokalize konser serisi kapsamında 8 Mart’ta sahne alacaklar. Dünya Kadınlar Günü’ne özel gerçekleşen konser 20:30’da başlayacak. Sabah adlı ilk albümünü 2015'te yayımlayan, pop şarkılarına ukulelesiyle yaptığı cover'larla müzikseverlerin beğenisini kazanan Nilipek; Bazı Çiçekler Koparılmalı, Gözlerin, Beni Bu Güllerle Ağlatamazsın gibi parçalarıyla tanınan Merve Çalkan; 2015'te Akustik adlı dört parçalık bir EP yayımlayan Sedef Sebüktekin ve kariyerine Gökhan Türkmen, Elif Çağlar, Evrim Özşuca ve Bilal Karaman gibi isimlere geri vokal yaparak başlayan Selin Sümbültepe’nin sırasıyla sahne alacağı konser, 8 Mart’ta Zorlu PSM’de gerçekleşecek. Biletler biletix ve etkinlik gişelerinde.

9 Mart

Adamlar

20:30/Konser/Babylon

Son dönemin öne çıkan yerli gruplarından Adamlar, geçtiğimiz aylarda çıkardıkları Rüyalarda Buruşmuşuz adlı albümlerinden sonra konserlerine devam ediyor. Birbirinden farklı müzik türlerini tek bir şarkıda birleştiren özgün biçimiyle tanınan grup, 9 Mart’ta Babylon’da sahne alacak. Tolga Akdoğan, Burak Güngörmüş, Gürhan Öğütücü, Burak Irmak ve Berkan Tilavel’den oluşan grup, Eski Dostum Tankla Gelmiş adlı bir önceki albümleriyle büyük başarı elde etmişti. Özgün şarkı sözleriyle tanınan Adamlar, kendi bestelerinde ironik ve komik olan insan durumlarını anlatıyor. 9 Mart’ta gerçekleşecek konserin biletleri biletix ve Babylon etkinlik gişelerinde.

West Side Story

20:30/Tiyatro/Zorlu PSM

West Side Story ilk sahnelendiği 1957'den bu yana tüm dünya dillerinde en çok uyarlaması yapılan müzikallerden biri olma özelliğini taşıyor. Türkiye'de ilk kez 1-18 Mart 2017 tarihlerinde sahnelenecek olan müzikal, hafta boyu Zorlu PSM’de izlenebilecek. Arthur Laurents'ın kitabından uyarlanarak Jerome Robbins'in ödüllü koreografisi ve Leonard Bernstein'ın besteleriyle klasikleşen oyunun biletleri biletix ve etkinlik gişelerinden temin edilebilir. 

10 Mart

Son Feci Bisiklet

22:00/Konser/Salon İKSV

İlk EP albümleri Son Feci ile yerli alternatif müziğin öne çıkan isimlerinden biri olan Son Feci Bisiklet, 10 Mart akşamı Salon İKSV’de sahne alacak. Geçtiğimiz Ekim ayında yayımladıkları Reklamlar adlı şarkılarıyla dinleyici karşısına çıkan grup, konser programına hızla devam ediyor. Arda Kemirgent (Vokal, Gitar) Can Sürmen (Davul), Erkin Sağsen (Gitar) ve Ozan Özgül'den (Bas Gitar) oluşan Son Feci Bisiklet’in 10 Mart’ta gerçekleşecek konserinin biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde.

Stavroz

21:30/Konser/Babylon

Ijsbrand De Wilde ve Gert Beazar’ın kurduğu Stavroz, 10 Mart akşamı Babylon’da sahne alacak. Müziklerinde caz ve minimal house seslerinin hissedildiği grup, son olarak The Ginning albümüyle dinleyici karşısına çıkmıştı. Balkan ezgilerinden ilhamla house müziğe adım atan Belçikalı grup, Talabout adını taşıyan EP albümleriyle dünya çapında büyük bir hayran kitlesi edindi. Konser biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde.

11 Mart

Nihil Piraye

22:00/Konser/Peyote

Yerli bağımsız müziğin son dönemdeki parlak ismi Nihil Piraye, 11 Mart’ta Peyote’de sahne alacak. Berk Sivrikaya (Vokal), Zafer Sernikli (Tuşlular), Alp Alptekin (Gitar), Ozan Çirkinoğlu (Davul), Erentuğ Turan (Üflemeli ve tuşlular), Yağız Nevzat İpek (Vurmalılar) ve Emre Dereli (Bas)’den oluşan kalabalık grubun konser biletleri etkinlik gişelerinden temin edilebilir.

Bulutsuzluk Özlemi

22:30/Konser/Hayal Kahvesi

Müziğinde Batı’nın rock ve ritmlerine Anadolu'nun yüzlerce yıllık birikimini de katan, şarkı sözlerinde özellikle sosyolojik, psikolojik, ekonomik ve politik konuları işleyen Bulutsuzluk Özlemi; Türkiye’deki önemli kült rock gruplarından biri. Nejat Yavaşoğulları, Sina Koloğlu, Sunay Özgür, Deniz Demiröz ve Gencay Kıymaz'dan oluşan grup, müzik serüvenlerinin 27’nci yılında Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde, 11 Mart’ta sevenleriyle buluşuyor. Biletler biletix ve etkinlik gişesinde.

Büyük Ev Ablukada

19:00/Konser/Zorlu PSM

Özgün tarz, müzik ve şarkı sözleriyle büyük ilgi gören Büyük Ev Ablukada, Lokalize konser serisi kapsamında 11 Mart’ta Zorlu PSM’de sahne alacak. 2008’de kurulan grup Ay Şuram Ağrıyo adlı konser serisi kapsamında performanslarına devam ediyor. Son olarak Fırtınayt projesiyle seyirci karşısına çıkan Büyük Ev Ablukada’nın 11 Mart’ta gerçekleşecek konserinin biletlerini biletix ve etkinlik gişesinden temin edebilirsiniz. 

12 Mart

No Clear Mind 

20:00/Konser/Salon İKSV

2006 yılında kurulan Yunan deneysel indie müzik grubu No Clear Mind, 12 Mart’ta Salon İKSV'de performans gerçekleştirecek. Nihilist, bilinç akışına yol açan tınılarıyla ünlenen grup; 2013’te Peyote’de sahne aldı, 2013 yazında Ege sahillerini ziyaret etti, 2015’te ise bir Türkiye turnesi gerçekleştirdi. Geçtiğimiz Aralık ayının başında yayımladıkları yeni albümlerinin ardından 2017 yılında da konserlere devam eden grubun 12 Mart’ta Salon İKSV’deki konserinin biletlerini biletix’ten temin edebilirsiniz

0
3176
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage