07 HAZİRAN, ÇARŞAMBA, 2017

7-11 Haziran Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Haziran ayının gelişiyle birlikte mekânlar da yazlık konseptlere geçmeye başladılar. Özellikle sezon bitmeden izlemek istediğimiz tiyatro oyunları, kısa filmler ve konserler için haftanın etkinliklerine göz atmak iyi bir fırsat olabilir. İyi haftalar. 

7-11 Haziran Haftalık Kültür Yaşam Dozu

7 Haziran

Yaşamak mı zor, Çince mi?

20:30/ Tiyatro Oyunu/ İkincikat Tiyatro

Mekanartı’nın bu sezon sahneye koyduğu oyun Yaşamak mı Zor Çince mi? son oyunu ile sezona veda ediyor. Osman Konuk’un aynı adlı şiirinden esinlenilerek oluşturulan oyun bizi şehrin arka sokaklarına çağırıyor. Batakta doğup büyümüş üç dostun anılarının bir kamyonetin arkasına yüklenip gidişini izlemek zorunda kalmalarının hikâyesinin anlatıldığı oyunun kadrosunda Ariya Toprak, Cem Akkaş, Eray Karadeniz yer alıyor. Oyun 7 Haziran Çarşamba 20:30’da İkincikat’ta izlenebilir.

8 Haziran

Kısa Film Gecesi

21:15/ Kısa Film Gösterimi / Uniq Hall

Uniq Hall aralarında birçok başarılı oyuncunun bulunduğu, altı yerli yönetmenin kısa filmlerine ev sahipliği yapıyor. Aralarında Hatice Arslan, Serkan Keskin, Alican Yücesoy ve Serdar Orçin gibi oyuncuların yer aldığı Cemil Şov, Kılçık, Benim Yalnızlık Aleti, Zelal, Nebile Hanım’ın Solucan Deliği ve Kot Farkı filmleri 8 Haziran Perşembe günü Uniq Hall’de gösterilecek.

9 Haziran

Kasap

20:30/ Tiyatro Oyunu/ İkincikat Tiyatro

Birbirinden yetenekli oyuncuların yer aldığı Kasap, başarılı bir distopya tasarımı ile insani içgüdüler, merak ve etik sınırları arasındaki çelişkileri sorguluyarak “İnsan etine hayır” diyor. Dünyadaki besin kaynaklarının gittikçe azalmasıyla, yiyecek et bulmak imkânsız hale gelmiştir. Tarım ve Hayvancılık Bakanı Süha Bey halka referandum çağrısı yapar. Referandumda insan etinin, besin kaynağı olup olamayacağı oylanacaktır. Karin ve Yura'nın görevi gönüllü “ilk”in etini en lezzetli hale getirmektir. Gurme Cherleen ve Süha Bey insan etinin tadına bakmak için sabırsızlanarak masada yerlerini aldıklarında büyük bir sürpriz gerçekleşir. Halil Babür’ün yönettiği Mert Denizmen, Evrim Doğan, Melis Öz, Aziz Caner İnan ve Adnan Devran’ın rol aldığı oyun 9 Haziran Cuma 20:30’da İkincikat Tiyatro’da sahnelenecek.

9 Haziran

Adamlar

20:00/ Konser/ If Performance Hall

Eski Dostum Tankla Gelmiş albümüyle dikkat çeken Adamlar, özellikle dinamik performanslarıyla tanınıyor. İkinci albümleri Rüyalarda Buruşmuşuz’u 2016'da yayımlayan ekip, pek çok janrı Türkçe sözlerle bir araya getirerek kompakt bir müzik deneyimi sunuyor. Vokal ve gitarda Tolga Akdoğan, elektrik gitarda Emre Malikler, bas gitarda Can Aydemir ve davulda Berkan Tilavel'den oluşan Adamlar, 9 Haziran Cuma 20:00’da IF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde olacaklar.

9 Haziran

İstila

20:30/ Tiyatro Oyunu / Kumbaracı 50

Sami Berat Marçalı’nın yönettiği İstila; sözcük, fikir ve imaj kasırgasına sebep olan büyülü bir ismin etrafında dolanıyor: Abulkasem. Kimlik, ırk ve dille ilgili en derin ön yargılarımıza saldırıyor. Zaman zaman ölümüne komik, zaman zaman rahatsız edici, zaman zaman dokunaklı bir şekilde, tehlikeli hale gelen kimlik algısını paramparça edip bizi kendi kültürel kimliğimizle yüzleşmeye zorluyor. Barış Gönenen, Hakan Kurtaş, Efe Tunçer ve Seda Türkmen gibi başarılı oyuncuların yer aldığı oyun 9 Haziran Cuma günü Kumbaracı 50’de.

10 Haziran

Palmiyeler & Jakuzi

12:00 / Konser / Peyote Cennet Bahçesi

Kutay Soyocak ve Taner Yücel tarafından kurulan Jakuzi, bahar başında aniden paylaştıkları Koca Bir Saçmalık klibiyle, yerli sahnenin damgasını müzik sektörüne vurmuştu. Surf ve pop soundları ile dinleyiciye ılık bir sahil esintisi sunan Palmiyeler ise Senden Haber Yok ve Karbeyaz’dan sonra 2017 Şubat’ında yayımlanan ilk albümleri II (Venüs) ile dikkatleri üzerine topladı. Burgazada’da yer alan Cennet Bahçesi’ni yeniden düzenleyen ve Peyote Cennet Bahçesi ismiyle açmaya hazırlanan Peyote, cumartesi günü öğlen gerçekleştireceği konserde Palmiyeler ve Jakuzi’yi ağırlayacak.

10 Haziran

Bira Fabrikası

20:30/ Tiyatro Oyunu/ Moda Sahnesi

Moda Sahnesi'nde sahnelenen ve Kemal Aydoğan’ın yönettiği Bira Fabrikası, tam anlamıyla şirazesinden çıkmış ve paramparça edilmiş dünyamızın tiksinti veren karmaşasını gösteriyor. Fildişi Sahili'nde doğan ve tiyatro çalışmalarına Paris'te devam eden Koffi Kwahulé'nin yazdığı oyun, “Savaş bitti” sözleriyle başlıyor. Savaşın acımasızlığının hiç bitmediğini gördüğümüz oyunda; Onur Ünsal, Necip Memili, Melis Birkan, Gürsu Gür yer alıyor. Bira Fabrikası 10 Haziran 20:30’da Kadıköy Moda Sahnesi’nde.

10 Haziran

Alacakaranlık Kuşağı

20:30/ Tiyatro Oyunu/ DasDas 

Kısa sürede İstanbul Anadolu yakasının büyük ilgi gören ve yeni sanat noktası haline gelen DasDas son yedi temsilin ardından sezona kısa bir ara veriyor. Twilight Zone serisinden uyarlama Alacakaranlık Kuşağı da DasDas’ta bu sezon son temsilini yapacak oyunlar arasında. Birbirinden bağımsız ama yine de birbiriyle ilintili altı Alacakaranlık Kuşağı hikâyesinden oluşan oyunun kadrosunda Ayşegül Tekin, Çağdaş Tekin, Melina Özprodomos, Doruk Şengün ve Oğuz Utku Güneş yer alıyor.

0
3649
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage