02 AĞUSTOS, ÇARŞAMBA, 2017

3-9 Ağustos Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Ağustos ayının başında İstanbulluları sevindirecek birbirinden güzel etkinliklerle birlikte tiyatro sezonunda kaçırdığımız oyunlar için yeni fırsatlar da var. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali’nin 15. yılına özel 15 oyuna yer verdiği seçkisini kaçırmamanızı öneririz. İyi Haftalar.

3-9 Ağustos Haftalık Kültür Yaşam Dozu

3 Ağustos

Snowden

21:15 / Film / Enka Eşraf Denizhan Açıkhava

Gerçek olaydan esinlenilmiş gerilim ve aksiyonu yüksek filmin başrollerinde Shailene Woodley, Joseph Gordon-Levitt ve Nicolas Cage yer alırken, yönetmen koltuğunda ise usta isim Oliver Stone oturmakta. Filmde ABD'li bilgisayar uzmanı, eski CIA ve eski NSA çalışanı Edward Joseph Snowden'ın gizli NSA belgelerini medyaya ifşa ederek NSA tarafından yürütülen küresel izleme aletlerinin işletme detaylarını, Beş Göz ortaklarını ve birçok ticari ve uluslararası ortağı ortaya çıkaran NSA sızıntılarını başlatma hikâyesi anlatılıyor.

4 Ağustos

Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin

21:00 / Tiyatro / Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro

Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali, bu yıl da yıldızları gökyüzünden sahneye indiriyor. Yıllar içinde Kadıköylülerin ve tiyatroseverlerin alışkanlığı haline gelen, yaz aylarının vazgeçilmezi festival bu yıl 15. yaşını kutluyor. 15. yıl şerefine 15 gün sürecek festivalin ilk oyunu bu sezon çok ses getiren, hak ettiği ilgiyi ödüllerle de perçinleyen Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin oyunu Tiyaro Festivali’nin açılışını yapacak. Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği oyun, fona İstanbul’u alarak üç kuşak kadının sürekli değişen ve yükselen bir ev ekseninde birbirlerine söyleyemedikleri, iç seslerinden oluşan bir dertlenmenin temsilini aktaracak. Bam Tiyatro’nun sahneye koyduğu ve Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Ayfer Dönmez ve Melis Öz’ün oyuncu kadrosunda olduğu oyun, 4 Ağustos Cuma 21.00’de festivalin startını verecek.

5 Ağustos

Korhan Futacı ve Kara Orkestra

20:30 / Konser / Peyote Cennet Bahçesi

Söz yazarı ve besteci kimliğiyle tanınan Korhan Futacı, Kara Orkestra ile karanlığa orkestral bir müzik tozu serpiyor. Korhan Futacı’nın;  Tamburada'nın Fantastik albümündeki sözleri, besteleri ve saksofon performansı ile dikkatleri üzerine çekerek başladığı yolculuk, Dandadadan'ın Sen Bana Birini Android albümü ile devam etti. Ülke sınırlarından taşan müziği ile önemli sahnelerde ve caz festivallerinde performans sergileyen ve birçok dünya çapında sanatçı ile aynı sahnede bulunan müzisyenin ilk albümü 2010’da dinleyicilerle buluştu. Korhan Futacı ve Kara Orkestra ise; karanlık melodilere enerjik bir romantizm katan müzisyenleri bir araya getiriyor. Ekip; İstanbul’un deliliğini, ona kafa tutarcasına renkli ama karmaşayı da ihmal etmeyen bir müzikal deneyim sunarak yaşatıyor. Korhan Futacı ve Kara Orkestra’nın her köşesinden bir ritüel ruhu yükselen performansları, dinleyiciyi yalnızca müziğe odaklayan bir zihin oyununa dönüşerek insanları zamanın ötesine taşıyor. Konser öncesi ve sonrası Peyote DJ’lerinden Tuğrul Gültepe, Afro-beat, Funk, Psychedelia seçkisiyle kabinde olacak. 

6 Ağustos

Tereddüt

21:00 / Film / Uniq Açıkhava Sahnesi

Bu yaz birbirinden iddalı yapımları açıkhava sahnesine taşıyan Uniq İstanbul, Yeşim Ustaoğlu’nun son filmi Tereddüt’e ev sahipliği yapacak. Filmin konusu; Şehnaz, 30’larının başında, uzmanlığını yeni bitirmiş ve bir sahil kasabasında mecburi hizmete başlamış bir psikiyatrdır. İstanbul’daki dünyasında, başarılı ve karizmatik kocası Cem ile kusursuz gözüken bir hayat sürdürür. 16 yaşındayken evlendirilerek aynı sahil kasabasına getirilmiş Elmas’ın hayatı ise kayınvalidesinin bakımı ve kocasının cinsel arzularını zorla yerine getirmekle geçer. Fırtınalı bir gecenin sabahında yolları kesişen Şehnaz ve Elmas’ın hayatlarındaki çok farklı ama aynı olan sorunlarla yüzleşeceklerdir.

9 Ağustos

Şatonun Altında

21:00 / Tiytro / Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro

Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali dahilinde ki Şatonun Altında bu yılın ses getiren oyunları arasında. Delirmeyle, kehanetin; erdemle, vahşetin sınırlarında gezen iki tuhaf yaratık! Yıkıcı, komik, karanlık ve çok eğlenceli. Macbeth'e bir de yerin altından bakın!

Macbeth'in ölümünden sonra başlayan oyun Macbeth’in hikâyesini iki çamaşırcı kadının gözünden anlatıyor. Hiçbir şeye inanmayan ve her şeyle dalga geçen zamanın ötesinden iki kadının anlatımıyla clown, fiziksel hikâye anlatıcılığı, grotesk oyunculuk, bufon gibi farklı oyunculuk stillerini harmanlayan bir deneme Şatonun Altında.

0
2814
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage