25 NİSAN, SALI, 2017

25-30 Nisan Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Nisan ayına veda etmeden önceki son haftada sinema, tiyatro ve müzik dolu bir program sizleri bekliyor. Rotanızı belirlemeden önce listemize göz atmayı unutmayın, iyi haftalar!

25-30 Nisan Haftalık Kültür Yaşam Dozu

25 Nisan

Yakın Dönem Romen Sineması

19:00/Sinema/Akbank Sanat

Akbank Sanat’ta Yakın Dönem Romen Sineması adlı program tüm hızıyla sürüyor. 29 Nisan’a kadar devam edecek olan etkinlikte bugün(25 Nisan) Romanya’nın belirli bir dönemine ışık tutan Ben Yaşlı Cadaloz Bir Komünistim adlı film gösterilecek. 

26 Nisan

Nicolas Horvath

20:00/Konser/Akbank Sanat

Ünlü piyanist Nicolas Horvath, 20. yüzyılın en etkili çağdaş bestecilerinden Philip Glass’ın 80'inci doğum gününü bir konserle kutluyor. 26 Nisan’da Akbank Sanat’ta gerçekleşecek konserde Glass’ın en beğenilen eserleri yorumlanacak.

Geçtiğimiz aylarda Paris Filarmoni’de Philip Glass’ın tüm piyano eserlerini 12 saat süren bir resitalle yorumlayan Nicolas Horvath, yüzden fazla bestecinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Horvath, müzik hayatındaki başarılardan dolayı birçok ödüle layık görüldü. 26 Nisan’da gerçekleşecek konserin biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde

Shakespeare Öldü Aş Bunları

20:30/Tiyatro/Kadıköy Emek Tiyatrosu

İzmir’in Tiyatro Kolektifi Tiyatro 4, yeni oyunu Shakespeare Öldü Aş Bunları ile 26 Nisan akşamı Kadıköy Emek Tiyatrosu’nda sahne alacak. Paul Pourveur’un yazdığı oyunun yönetmenliğini Kağan Uluca üstleniyor. Shakespeare'in modern insanının ve içinde yaşadığımız dünyanın sorunlarını anlatmakta yetersiz kaldığını savunan Shakespeare Öldü Aş Bunları oyunu, bulunduğumuz zaman dilimine dair sorgulamalar içeriyor. Biletler biletix ve etkinlik gişelerinde.

27 Nisan

Deniz Tekin

21:30/Konser/Babylon

Yerli sahnenin başarılı genç isimlerinden Deniz Tekin, yeni albümü Kozakuluçka’nın ardından 27 Nisan Perşembe günü Babylon’da sahne alıyor. Sekiz yaşından itibaren müziğe yönelen sanatçı, ortaokul ve lise yıllarında çeşitli müzik gruplarında yer alarak yerli sahne dünyasına adım attı. 16 yaşındayken bir kafede canlı performans sergilemesinin yanı sıra çeşitli sosyal mecralar üzerinden kendi kayıtlarını paylaşan Tekin; Yüzyüzeyken Konuşuruz, Manuş Baba, Yeni Türkü ve Ahmet Kaya cover’ları ile beğeni topladı. 27 Nisan’da gerçekleşecek konserin biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde.

Hedwig ve Angry Inch Glam Müzikali

Kazan Dairesi prodüksiyonu olan Hedwig ve Angry Inch Glam Rock Müzikali, 27 Nisan’da sahne Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde sahne alıyor. Bu sezonun en beğenilen oyunları arasında sayılan yapım, Yılmaz Sütçü’nün performansıyla öne çıkıyor. Yönetmenliğini Barış Arman’ın üstlendiği oyun, Hedwig adlı bir genderqueer şarkıcının hikâyesini anlatıyor. Biletler biletix ve etkinlik gişelerinde.

28 Nisan

Gelecek Günler/ Things to Come

19:00/Sinema/Başka Sinema

Berlin Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü kazanan Gelecek Günler/ Things to Come, 28 Nisan’da Başka Sinema kapsamında izlenebilecek. Başrolünde Isabelle Huppert’ın olduğu film, Rotten Tomatoes tarafından 2016’nın Yabancı Dilde En İyi Filmi seçildi. Evli ve çocuklu bir felsefe öğretmeninin 25 yıllık kocası tarafından terk edilmesiyle başlayan hikâyesinin işlendiği filmde, Isabelle Huppert’ın canlandırdığı Nathalie’nin hayatını yeniden kurması anlatılıyor. 

Dalida

12:00/Sinema/Sinema salonları

Dünyaca ünlü, Kahire'de doğan İtalyan asıllı şarkıcı Dalida'nın hayat hikâyesini anlatan Dalida filmi 28 Nisan'da Türkiye'de vizyona giriyor. Filmin yönetmen koltuğunda Lisa Azuelos oturuyor. Ünlü şarkıcıyı, İtalyan oyuncu Sveva Alviti’nin canlandırdığı filmde Dalida'nın müzikal kariyerinin yanı sıra sıra içsel bir arayışa çıktığı Hindistan yolculuğu da anlatılıyor. 

29 Nisan

Kitaro

21:00/Konser/Zorlu PSM

New Age müziğin tanınmış isimlerinden Kitaro, özel orkestrası eşliğinde 29 Nisan 2017’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde dinleyici karşısında olacak. Vangelis, Yanni gibi önemli müzisyenlerle karşılaştırılan Kitaro, doğunun etnik müziğini elektronik ezgilerle birleştirmesiyle biliniyor. Altın Küre ve Grammy ödüllü sanatçı, enstürmantel müziğin öncü isimlerinden. Konser biletleri biletix ve etkinlik gişesinde.

Gülünç Karanlık

20:30/Tiyatro/DasDas Sahne

Yönetmenliğini Nurkan Erpolat’ın üstlendiği Gülünç Karanlık, 29 Nisan’da DasDas Sahne’de izlenebilecek. Gizli bir görev için Afganistan’da bulunan iki Alman askerinin hikayesini anlatan oyun, Vietnam’dan 11 Eylül’e kadar uzanan bir savaş tarihini ortaya koyuyor. Batı’nın medeniyetlerinin sömürgeciliğinin yanında barış söylemlerini ironik bir dille sunan oyun, Joseph Conrad’ın Karanlığın Yüreği adlı kitabını ve Francis Ford Coppala’nın Apocalypse Now filmini temel almış. Başrollerinde Erol Ozan Ayhan, Yelda Baskın, Doğacan Taşpınar, Elif Ürse ve Alican Yücesoy’un rol aldığı oyunun biletleri biletiva’dan ve etkinlik gişesinden temin edilebilir.

30 Nisan

Akciğer

16:00/Tiyatro/Zorlu PSM STUDIO

Duncan Macmillan’ın yazdığı Akciğer oyunu 30 Nisan’da Zorlu PSM’de sahnelenecek. Varoluşsal temaların içinde gezinen ve ölümü sorgulayan oyunda, insanlığın ölüm duygusunun sınırları işleniyor. Yönetmenliğini Mehmet Birkiye’nin üstlendiği Akciğer’in başrollerinde Engin Hepileri, Nergis Öztürk bulunuyor. 30 Nisan’da gerçekleşecek gösterimin biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde. 

1
2845
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Batuhan DOĞRUK
27.04.17
00:06
LOVE IT