20 HAZİRAN, SALI, 2017

20 - 25 Haziran Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Haziran ayının sonuna yaklaşıyoruz ve birçok etkinlik ara vermeden devam ediyor. Özellikle bayram tatili öncesi, tiyatro oyunlarını ve klasikleşmiş opera eserlerini görmek veya konserlere katılmak, dinlenirken iyi gelebilir. Bu haftanın etkinliklerinin tatilde iyi şeyler hissettirmesini diliyoruz. İyi haftalar. 

20 - 25 Haziran Haftalık Kültür Yaşam Dozu

20 Haziran

Macbeth

20:00/ Opera/ Zorlu PSM

8. Uluslararası İstanbul Opera Festivali kapsamında, William Shakespeare’in aynı adlı oyunundan hareketle Giuseppe Verdi’nin bestelediği, Francesco Maria Piave'nin libretto'sunu yazdığı dört perdelik opera eseri Macbeth, 20 Haziran 2017 Salı akşamı Zorlu PSM Ana Tiyatro’da opera severlerle buluşacak. Lanetli bir tutkunun esiri olan Macbeth’in iktidar hırsı ve kendisiyle hesaplaşması, Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından Recep Ayyılmaz rejisiyle sahnede olacak. 

20 Haziran

Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin

20:30/ Tiyatro Oyunu/ Entropi Sahne

Bu sezonun hayli ses getiren oyunlarından, Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin seyirciyi kuşaklar arasında bir yolculuğa çıkararak üç kadının hikâyesine odaklanıyor. Bir aileden üç kuşak kadının evleriyle ve birbirleriyle olan ilişkilerini anlatan oyun, elli yıllık bir zaman dilimini kapsıyor. Ustaca kurulmuş bir mizahla samimi bir öykünün işlendiği oyunun yönetmen yardımcılığını Tuğba Sorgun üstlenirken, başrollerinde Ayfer Dönmez, Başak Kıvılcım Ertanoğlu ve Melis Öz bulunuyor. Oyun bu yıl Murat Mahmutyazıcıoğlu’na Afife Jale Tiyatro Ödülleri’nde Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nü kazandırırken, Başak Kıvılcım Ertanoğlu ise 22. Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu.

21 Haziran

Balat Monologlar Müzesi

21:00/ Tiyatro Oyunu / Yuvakimyon Rum Kız Lisesi

Galata Perform’un bu sezon Yeni Metin Yeni Tiyatro Atölyeleri kapsamında oldukça ses getiren ve yaklaşık 1500 kişiye ulaşan Balat Monologlar Müzesi oyunu gece versiyonu ile sizi Yuvakimyon binasının büyülü atmosferine davet ediyor. Genç oyun yazarlarının Balat ve Fener’de gerçek hikâyelere ulaşmak için özel bir çalışma yaptığı projelerinin yönetmenliğini Ceren Demirel, Ayfer Dönmez, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Lesli Karavil, Ilgın Sönmez, Koray Doğan ve Şaziye Konaç gerçekleştirdi. Gece versiyonuyla temsili devam eden proje mum ışığında gerçekleşecek.

​​İlk kez Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 5'te seyirciyle buluşan ve ödüllü oyun yazarı Ahmet Sami Özbudak’ın oluşturduğu ve Balat için yazılmış oyunlardan oluşan Balat Monologları Müzesi Balat’ta bir binada dolaşılarak sergileniyor. Monologları oynayanlar ise: Dilek Tora, Batur Belirdi, Tuğçe Şahin, Ahmet Çaplı, Koray Kadirağa, Erol Babaoğlu, Barış Gönenen, Haydar Köyel / Emin Maltepe, Levent Kurumlu, Oğuz Evren, İpek Türktan Kaynak, Hivda Zizan Alp, Hande Öykü Ekmen.

22 Haziran

Can Kazaz

22:00/ Konser/ Dorock XL

Sizinle dertleşen bu özel sese kulak verin. Kırlangıçlar GibiKendi Halimde ve Biraz gibi çok sevilen şarkılarının ardından, Ben Sizden Kaçtım albümünü sunan Can Kazaz, sezonun son konserini Dorock XL'de verecek. Doğup büyüdüğü ve müziklerini besleyen semt Kadıköy'de Can Kazaz'ı dinlemek daha da anlamlı olacak. Bazen hüzünlendirip bazen de içinizi kıpır kıpır edecek bu konser, Can Kazaz'ın büyüleyici sahne enerjisine ve sevdiğiniz tüm şarkılarına eşlik etmek için kaçırılmaması gereken bir fırsat.

22 Haziran

Kedi

19:45/ Sinema/ Başka Sinema

Amerika’da oldukça ilgi gören Kedi belgesel filmi, Başka Sinema kapsamında bu hafta bitmeden çeşitli sinemalarda izlenebilecek filmlerden. Başrollerinde İstanbul sokaklarının sıcak sakinleri olan kedilerin yer aldığı belgesel, küçük dostlarımızın yaşadığı sıkıntılara ışık tutuyor. Filmin en dikkat çeken yanlarından biri İstanbul’un en işlek yerlerinden alınan, doğal görüntülerden oluşması. Belgesel, Türkiye-Amerika ortak yapımı olup, Ceyda Torun imzasını taşımakta.

23 Haziran

Mist

22:00/ Konser/ Taşra Kabare Akustik Sahne

AhZamansızHokus Pokus gibi grunge’tan punk’a ve pop rock’a farklı müzik türlerinden etkilenen, özgün besteleriyle büyük ilgi gören Mist, Taşra Kabare Akustik Sahne’de. Vokalde Cansu Saraç, gitar ve geri vokalde Melih Balta, bass gitar ve geri vokalde Meltem Balta ve davulda Emre Ergün’ün yer aldığı grup birlikte yazdıkları özgün besteleri yorumlayarak, 23 Haziran’da Taşra Kabare Akustik Sahne’ye konuk olacak.

23 Haziran

Faust

20:00/ Opera/ Zorlu PSM

8. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 23 Haziran Cuma akşamı, Charles Gounod’nun Faust operasıyla kapanıyor. Doktor Faust’un kendiyle ve kötülükle hesaplaşmasının sahneye taşınacağı Faust, Recep Ayyılmaz’ın özgün yorumuyla sahnede. İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek eserin Orkestra Şefi ise Roberto Gianola olacak.

24 Haziran

Islandman & Mind Shifter & Rain Lab

14:00 / Konser / Peyote Cennet Bahçesi

Yerli sahnemizin elektronik müzikle farklı türlerini ustaca bir araya getiren temsilcilerinden Islandman, Mind Shifter ve Rain Lab; Peyote Cennet Bahçesi’ni dans ettirmeye geliyor. Tolga Böyük’ün 2010’dan beri süregelen solo çalışmalarını toplayarak ortaya çıkardığı Islandman, temelleri 2012’de Orhan Yılmaz tarafından atılan; Meriç Erseçgen ve Burak Gürpınar’ın da dâhil olmasıyla son halini alan Mind Shifter, İstanbul çıkışlı yeni jenerasyon triphop ve dünya müziği üçlüsü Rain Lab, bizleri elektronik müziğin duygularla bütünleştiği bir evrene götürecek.

25 Haziran

Hey Douglas

22:00/ Konser/ Dorock XL

70'li yılların saykodelik, funk ve soul şarkılarını günümüz cilası ile süsleyip tekrar düzenleyen VEYasin, bu çalışmaları “Hey Douglas” çatısında toplayıp dinleyicisi ile buluşturuyor. Son zamanlardaki deneysel çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren VEYasin “Hey Douglas” projesi ile nostalji ritimlerini yeniden düzenleyerek bizlere farklı bir dünya sunuyor.

©Nazlı Erdemirel

0
3729
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage