11 OCAK, ÇARŞAMBA, 2017

11-15 Ocak Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Kış mevsiminin haşinliğine inat duraklamayan kültür yaşam etkinliklerini bu hafta da sizin için derledik. Karşınızda 11-15 Ocak tarihleri arasında katılabileceğiniz konser, tiyatro ve filmler.

11-15 Ocak Haftalık Kültür Yaşam Dozu

11 Ocak

20:00/Konser/Gitarın Ustaları Pavel Steidl/Akbank Sanat

Kanada, ABD, Çin, Hindistan, Japonya, Avrupa, Güney ve Orta Amerika dahil, dünyada 40'tan fazla ülkede konserler veren Pavel Steidl, 2004 yılında İtalyan Gitar Dergisi Guitart'ın okuyucuları tarafından yılın gitaristi seçildi. Steidl’ın 19. yy gitar literatürüyle gerçekleştirdiği  dışavurumcu performanslar, konserlerine başka bir boyut katıyor.  Biletler biletix'te.

21:30/Konser/Taksim Trio/Salon İKSV

Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan, Taksim Trio projeleriyle 11 Ocak'ta Salon İKSV'de müzikseverlerle buluşuyor. 2007’de, dünya müziğinin en önemli fuarı WOMEX’te dakikalarca ayakta alkışlanan grup, özellikle Ahi adlı son albümlerinin ardından son yılların en dikkat çeken gruplarından biri oldu. Konserin biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde.

21:30/Sinema Filmi/Jackie/Cinemaximum City’s Nişantaşı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği İKSV Galaları’nın yeni filmi Natalie Portman’ın First Lady Jacqueline Kennedy rolünü oynadığı Jackie olacak.

Jacqueline Kennedy’nin yaşadığı trajedi ile üstlendiği first lady ve eş kimliği arasında kalışının anlatıldığı film, ABD başkanı John F. Kennedy’nin 1963 yılındaki suikast sonucu ölmesinin ardından eşi Jacqueline’nin LİFE dergisine verdiği röportajı kaynak alıyor. Film Türkiye’de ilk kez 11 Ocak Çarşamba 21:30’da Cinemaximum City’s Nişantaşı’nda seyredilebilir. Biletler biletix ve İKSV ana gişelerinde.

12 Ocak 

20:30/Tiyatro Oyunu/Kundakçı/Oyun Atölyesi

Grıgori Gorin’nin yazdığı Antik Yunan döneminde geçen Kundakçı adlı oyun, 12-15 Ocak 2017 tarihlerinde Oyun Atölyesi’nde sahnelenecek.

Haluk Bilginer’in çevirisini yaptığı oyun, M.Ö. 356 yılında geçiyor, pazarcı Herostratos’un Artemis Tapınağı'nı yakmasıyla gelişen olaylar çerçevesinde efendiler ve ezilenler arasındaki dönemin toplumsal yapısını gözler önüne seriyor. Yönetmenliğini Muharrem Özcan’ın yaptığı oyunda Tuna Kırlı, Devrim Özder Akın, Muharrem Özcan, Tuğba Çom Makar, Evren Erler, Gözde Kırgız, Timuçin Başgül, Kerem Arslanoğlu, Mithat Ozan Küren, Serkan Ilgaz rol alıyor. Biletler biletix ve etkinlik gişelerinde.

21:30/Konser/Birsen Tezer/Babylon

Bülent Ortaçgil ile yaptığı Kimseye Anlatmadım adlı düetle dikkatleri üzere çeken Birsen Tezer, 12 Ocak’ta Babylon'da performans gerçekleştirecek. Tezer kendi bestelerinin yanı sıra Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İlhan Şeşen ve Zafer Cınbıl’ın eserlerini yorumladığı Cihan adlı albümünden sonra son albümü İkinci Cihan’ı yayımladı. Sanatçının İlhan Şeşen, Özer Arkun, Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, Akın Eldes, Birol Ağırbaş, Sibel Köse, Tarık Aslan gibi değerli isimlerin konuk müzisyen olarak yer aldığı albümünden parçaları seslendireceği performansı 12 Ocak’ta Babylon sahnesinde dinlenebilir. Biletler biletix ve etkinlik gişelerinde.

21:30/Konser/Adamlar/Jolly Joker İstanbul

Tolga Akdoğan, Burak Güngörmüş, Gürhan Öğütücü, Burak Irmak ve Berkan Tilavel’den oluşan Adamlar, Eski Dostum Tankla Gelmiş isimli albümünü People Make Music etiketiyle yayımladı. Grup ardından ilk tekli olarak Bi Öyle Bi Böyle isimli şarkısını servis etmişti. Son olarak Rüyalarda Buruşmuşuz albümünü yayımlayan grubun 12 Ocak'ta gerçekleşecek konserinin biletleri biletix'te.

13 Ocak

20:30/Tiyatro Oyunu/Tüy Kalemler/UNIQ Hall

Edebiyatın önemli isimlerinden olan Marquis de Sade’ın Charenton Akıl Hastanesinde geçirdiği son dönemlerinin anlatıldığı Tüy kalemler- Quills oyunu Erdal Beşikçioğlu’nun rejisiyle 13 Ocak 20:30’da UNIQ Hall’de sahnelenecek. Oyunun oyuncuları arasında Erdal Beşikçioğlu, Gökhan Soylu, Saygın Soysal gibi isimler bulunuyor. Biletler biletix ve etkinlik gişelerinde.

22:30/Konser/Waldeck/Babylon

Avusturyalı Nu jazz müzisyeni Waldeck, 13 Ocak Cuma akşamı saat 22:30’da Babylon’da sahne alacak. İlk EP’si Nothern Lights’ın içinde yer alan Aquarius adlı parçayla öne çıkan Waldeck; Moby, Joy Malcolm ve Brain Amos gibi isimlerle çalıştı. İlk stüdyo albümü olan Balance of The Force’u 1998’de çıkaran müzisyen yeni albümünün ardından 13 Ocak’ta Babylon’da performans gerçekleştirecek. Biletler biletix’te.

14 Ocak

22:30/Konser/Evet Ne Soyluyorduk/Beyoğlu Hayal Kahvesi

"Evet Ne Soyluyoduk?" adıyla Vine ve Instagram hesaplarından kısa süreli paylaşımlarla adından söz ettiren ve kısa sürede internet fenomeni haline gelen; albüm ve beste çalışmaları devam ederken bir yandan da yayımladıkları parçalarla youtube üzerinden kısa sürede yüksek dinlenme sayıları elde eden Evet Ne Soyluyoduk, 13 Ocak Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde olacak. Biletler biletix ve etkinlik gişelerinde.

15:00/Sinema Filmi/Yakın Dönem İspanyol Sineması - La Caja 507/Akbank Sanat

Costa del Sol’daki bir banka şubesinin yöneticisi, mütevazi, dürüst ve çalışkan bir adamdır. Bir gün bankaya soyguncular gelir, güvenlik kasalarını açar ve onu da içeriye hapsederler. Bu sırada 507 no’lu kasanın içerisine baktığında, birkaç yıl önce meydana gelen kızının ölümünün tesadüfi olmadığını keşfeder. Bu kutunun içerisinde yer alan belgeler, güvenliğini sağlamak için yolsuzluklara başvuran vicdansız eski polis memuru Rafael için de gereklidir. Sürükleyici hikayesiyle merak uyandıran La Caja 507, 14 Ocak saat 15:00’te Akbank Sanat’ta gösterilecek. Biletler Akbank Sanat gişeleri ve Biletix'ten temin edilebilir.

15 Ocak

15:30/Tiyatro Oyunu/Kuşlar/Çevre Tiyatrosu

Aristofanes’in dünya klasiklerinin en önemli eserlerinden biri olan olan Kuşlar ,yazıldığı günden bu yana 2500 yıl geçmesine rağmen hem geçmişe hem de günümüze ışık tutmaya devam ediyor. Bir ütopyanın peşine düşen iki arkadaş, hayalini kurdukları düzende, kendi kaçtıkları tuzaklara düşmekten kurtulamazlar. İki arkadaşın hikayesine odaklanan, komedyanın özünde bulunan taşlama, doğaçlama, müzik ve dans kullanımı gibi unsurlarıyla öne çıkan oyunun biletleri biletix ve etkinlik gişelerinden temin edilebilir.

0
3776
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage