10 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2017

10-14 Mayıs Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Kültür yaşam listemizde bu hafta konserler, festivaller ve vizyona giren yeni filmler bulunuyor. Haftalık etkinlik takviminizi belirlemeden önce listemize göz atmayı unutmayın, iyi haftalar!

10-14 Mayıs Haftalık Kültür Yaşam Dozu

10 Mayıs

Stephan Micus

21:00/Konser/Zorlu PSM

Alman multi-enstrümantalist müzisyen Stephan Micus, 10 Mayıs’ta Zorlu PSM Caz Festivali kapsamında Türkiye’de sahne alacak. İlk kez gerçekleşecek festivalde dünya müziğinden birçok isim bulunuyor.

Müziğinde Japonya, Hindistan ve Güney Amerika gibi pek çok dünya ülkesinden izler bulabileceğimiz Stephan Micus, gittiği her yerden unutulmuş enstrümanları araştırması ve müziğine eklemesiyle biliniyor. Eserlerinde kendisine ait bir dil ile dinleyici karşısına çıkan Micus, çağdaş müziğin etkin isimlerinden biri olarak anılıyor. 10 Mayıs’ta gerçekleşecek konserin biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde.

Nil Karaibrahimgil

20:30/Konser/Babylon

Eğlenceli sahne performansı ve özgün yorumuyla bilinen Nil Karaibrahimgil, 10 Mayıs akşamı Babylon’da sahne alacak. Sanatçının ders çıkardığı hikâyeler ve seyirciden aldığı kelimelerle yazdığı şarkılarıyla öne çıkan konserinin biletleri hızla tükeniyor.

Farklı konser performanslarıyla albüm kayıtlarından ayrı bir çizgide duran Nil Karaibrahimgil, Nil Dünyası (2002) Nil FM (2004) Tek Taşımı Kendim Aldım (2006) Nil Kıyısında (2009) Ben Buraya Çıplak Geldim (2012) albümlerinin yanı sıra çeşitli tv ve sinema işlerinde de rol almasıyla tanınıyor. Konser biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde.

11 Mayıs

Redd

21:00/Konser/Zorlu PSM

2005 yılında Doğan Duru, Güneş Duru öncülüğünde kurulan yerli alternatif rock grubu Redd, 11 Mayıs Salı akşamı Zorlu Psm Caz Festivali kapsamında sahne alacak. Grup son olarak 2016 yılında Mükemmel Boşluk albümleriyle dinleyicilerinin karşısına çıkmıştı.

Van İçin Rock, Hrant Dink Anma konserleri gibi çeşitli sosyal sorumluluk projelerininde de adını duyuran Redd, Çağan Irmak yönetmenliğindeki 2010 yapımı Prensesin Uykusu filminin de müziklerini bestelemişti. Biletler biletix ve etkinlik gişelerinden temin edilebilir.

12 Mayıs 

Kaygı

Sinema/Tüm Türkiye

Ceylan Özgün Özçelik’in ilk uzun metrajlı filmi olan Kaygı, 36. İstanbul Film Festivali’nde Türkiye'deki ilk gösterimini gerçekleştirdi. Film, 12 Mayıs’ta vizyona girecek.

South by Southwest Film Festivali’nde öne çıkan etkili kadın yönetmenlere verilen LUNA Gamechanger Ödülü'ne layık görülen film, aynı zamanda bu seneki Berlin Film Festivali seçkisinde yer alan tek yerli yapım olarak dikkatleri üzerine çekti. Psikolojik gerilim türünde bir film olarak nitelendirilen eser, daha önce komedi filmlerinde izlediğimiz Algı Eke’nin yanı sıra Selen Uçer, Asiye Dinçsoy, Kadir Çermik, Boncuk Yılmaz, İpek Türktan Kaynak ve Kerem Kupacı gibi isimlere oyuncu kadrosunda yer veriyor.

Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı

36. İstanbul Film Festivali’nde Seyfi Teoman İlk Film Ödülü için yarışan Yeni Başlayan İçin Hayatta Kalma Sanatı, 12 Mayıs’ta vizyona giriyor. Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Burak Serbest üstleniyor.

Annesini, babasını ve kız kardeşini trafik kazasında kaybeden ve yaşadığı bunalım neticesinde intihar planları yapan bir gencin yaşam sorgulamasını anlatan film; Türkiye, Romanya ve Portekiz ortak yapımı olarak hayata geçirildi. Başrollerinde Edip Tepeli, Doğa Nalbantoğlu, Açelya Devrim Yılhan, Kıvanç Deniz Yavuz, Suna Selen, Mehmet Esen ve Sema Şimşek’in yer aldığı Yeni Başlayan İçin Hayatta Kalma Sanatı, 12 Mayıs'tan itibaren sinemalarda izlenebilecek.

13 Mayıs

Prof. Georg Grün Masterclass

11:00/Atölye/Akbank Sanat

Almanya'nın önde gelen koro şeflerinden Prof. Georg Grün, Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri kapsamında romantik dönem müziğiyle ilgili bir masterclass düzenliyor. Brahms, Schumann, Mendelssohn olmak üzere ileri gelen romantik dönem bestecilerinin detaylı işleneceği ustalık sınıfı, koro şefleri ve şarkıcıları için ilginç bilgiler içeriyor. Etkinlik kapsamında Prof. Georg Grün Türkiye'nin ödüllü korolarından Rezonans ile bir açık prova da gerçekleştirilecek. 

14 Mayıs

Breakfast Kahvaltı Festivali

10:00/Festival/Sirkeci Garı

Breakfast Kahvaltı Festivali, çeşit çeşit kahvaltı sunumlarıyla 13-14 Mayıs’ta Sirkeci Garı’nda gerçekleşecek. Festivalde, Ege’den Karadeniz’e, Gaziantep’ten Akdeniz’in sağlıklı besinlerine kadar birçok bölgenin kahvaltı çeşitleri tadılabilecek.

Özel şeflerden gurme lezzet sunumları ve tadımların olduğu Breakfast Kahvaltı Festivali’nde, çalışma atölyeleri, eğitimler ve ünlü şeflerle kahvaltı şovları düzenlenecek. Mehmet Yaşin’den “Kahvaltıdan tat alma yolları, neler yemeliyiz?”; Sahrap Soysal’dan “Anadolu'dan Güzellik Kahvaltıları”; Hakan Doğan’dan “13000 Yıldan Günümüze Gelen Ekmek…Buğday, Un, Ekşi maya ve Ekmek” Cenk Girginol’dan “Kahve nasıl demlenir? Doğru Ekipman ve Kahve seçimi ile Kahve Demlemenin Bilinmeyenleri.” gibi birçok gastronomi etkinliklerinin düzenleneceği festival, katılımcılara kahvaltının tüm zenginliklerini sunmayı amaçlıyor. Biletler biletix’ten temin edilebilir.

0
3604
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle