26 MAYIS, PERŞEMBE, 2022

Yapı Kredi Müzesi’nden 30. Yılına Özel “Ölümsüz Yüzler” Sergisi

Yapı Kredi Müzesi, 30. yılını Uluslararası Müzeler Günü’ne özel hazırlanan “Ölümsüz Yüzler” başlıklı sergiyle kutluyor.

18 Mayıs 2022 Uluslararası Müzeler Günü’nün teması Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından “Müzelerin Gücü” olarak belirlenmişti. Bu temadan ilhamla, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Sadberk Hanım Müzesi ve Yapı Kredi Müzesi iş birliğinde hayata geçirilen “Müzelerin Gücü” başlıklı serginin küratörlüğünü Nihat Tekdemir, koordinatörlüğünü Derya Sayın üstleniyor. Bilimsel danışmanı Buket Akçay Güven olan serginin tasarımı ise Sergikur’a ait.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izniyle açılan sergide, İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve Sadberk Hanım Müzesi koleksiyonlarından seçilen Antikçağ mermer heykeltıraşlık eserleri ile Yapı Kredi Müzesi koleksiyonunda yer alan portre betimli sikkeleri yer alıyor. Eserlerin hükümdar, tanrı/tanrıça ve kahraman betimleri olmak üzere üç ana grupta sunulduğu sergide mitolojik karakterler ve gerçek kişilerin yanı sıra sanat eserleriyle ölümsüzleşen yontucu ve darpçıların da hikâyesi izleyiciye sunuluyor.

​“Ölümsüz Yüzler” başlıklı sergiyi 27 Kasım’a kadar Beyoğlu’ndaki Yapı Kredi Kültür Sanat binasının 1. katında bulunan Yapı Kredi Müzesi’nde ziyaret edebilirsiniz.

0
1243
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage