16 EKİM, CUMARTESİ, 2021

Yael Meiry’in Türkiye’deki İlk Kişisel Sergisi “Artık Yalnız Kaldığımıza Göre” KOLİ Art Space’te

İsrailli sanatçı Yael Meiry’in toplumsal inşa süreçlerini yıkan bedene bakışını yansıttığı “Artık Yalnız Kaldığımıza Göre” başlıklı Türkiye’deki ilk kişisel sergisi 23 Ekim - 12 Kasım tarihleri arasında KOLİ Art Space’te sanatseverlerle buluşuyor.

On yılı aşkın bir süredir bedenleri inceleyen Yael Meiry, çeşitli biçimlerdeki ilişkilerin kavramını ve nasıl kurulduğunu keşfederken insanlığı ve öznelliği, inşa edilmiş iktidar ve toplumsal ilişkiler bağlamında araştırıyor. Sergide bu keşfi sürdürmek için bir arzu nesnesi arayan sanatçı, bütününden kopmuş, sembolik bedensiz parçalar olarak taşlara doğru çekiliyor. Taşların toplanması, kalıpların oluşturulması ve çeşitli malzemelerden heykellerin dökümünü içeren çalışma süreci sonunda stüdyo fotoğraflarıyla sergi alanında, diğer görüntülerle birlikte sahneleniyor. Nesneler ve kavramların aralarındaki buluşma, sıradan olanın karmaşıklığını, yıkıcılığını ve cazibesini gözler önüne seriyor.

​Yael Meiry’in “Artık Yalnız Kaldığımıza Göre” sergisini 23 Ekim - 12 Kasım tarihlerinde 13:00 - 18:00 saatleri arasında KOLİ Art Space’te ziyaret edebilirsiniz.

Künye:
1. Yael Meiry, Wrapped in Gold
2. Yael Meiry, Stone 8 (in Silicon)
​3. Yael Meiry, Moving

0
1298
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage