28 KASIM, PAZAR, 2021

UNIQ Expo’dan “Kadın” Temalı Sergiler

Sanatın her alanından farklı sesleri ve ifade biçimlerini sergilemek amacıyla herkes için ulaşılabilir sanat ortamı sunan UNIQ Expo, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne özel olarak “Kadın” temalı birçok sergiyi 31 Aralık’a kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

UNIQ Expo, resim, heykel, seramik, illüstrasyon, enstalasyon, duvar sanatı ve video-art gibi farklı disiplinlerden 70’den fazla bağımsız genç sanatçının 100’den fazla eserinin sergileneceği karma sergi ile birlikte seramik sanatçısı Seçil Nebioğlu’nun ağıttan umuda uzanan “Toprakla Ağıt” başlıklı sergisi ve Erhan Us’un önceki yıllarda 5 kıta, 26 ülkede sergilenmiş enstalasyonlarından oluşan “Ataerkilled” başlıklı 11. kişisel sergisini izleyicinin beğenisine sunuyor. Ayrıca blockchain teknolojisini kullanan Artiox ile kurulan iş birliği çerçevesinde UNIQ Expo’nun temmuz ayında arz edilmiş ilk sanat yatırım sepeti SE1’de yer alan eserler de sergileniyor.

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında düzenlenen sergide ayrıca İyilik İçin Sanat Derneği ve Ege Yapı iş birliğiyle gerçekleştirilen Atölye Cer projesinde yer alan sanatçıların eserleri de izleyiciyle buluşuyor.

Seramik sanatçısı Seçil Nebioğlu, ülkemizde ve dünyadaki kadına şiddete ve kadın cinayetlerine sanatın sesi ile yakarış amacı taşıyan projesi için atölyesini tüm sanatçıların ve gönüllülerin katılımına açtı. Sanatçının seramikten üretimini başlattığı çeşit çeşit masklar ve kuru dallara asılı seramikten askıda elbiseler, yitirilen kadınların “yokluğunu” ve “boşluğu” temsil ederek ağıt niteliği taşıyor. Sanatçı kuru kafa görünümündeki maskları ölüme inat, renk renk, desen desen üreterek, kadınların anısına saygı ve yaşamın dirimliğini, dişil enerjinin önemini vurguluyor.

​Sanatçılar, eserleri ve manifestoları hakkında bilgilerin de bulunduğu sergiler kapsamında sanatçı buluşmaları da gerçekleştirilecek. “Kadın” temalı sergiler, 31 Aralık tarihine kadar UNIQ Expo’da ziyaret edilebilir.

Künye:
1. Erhan Karagöz - The Portrait of Harin / Tuval Üzerine Karışık Teknik / 2020
2. Seda Kadakçı - Uygarlığın Evi / 90x100 / Tuval Üzeri Akrilik / 2019
3. Nevin Keskin Dalyan - WOMAN / 50x100 / Tuval Üzerine Kolaj / Akrilik Karışık Teknik / 2021
​4. Ghazal Bagheri - İsimsiz / Tuval Üzerine Akrilik / 50x70 / 2021

0
2500
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage