09 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2020

Uluslararası Kültür Sanat Sahnesi’nin Sorunları

Zorlu Holding ve Zorlu PSM’nin teknoloji ve yaratıcılık platformu Digilogue, 2017 yılından bu yana yaratıcı endüstri profesyonellerini buluşturduğu Future Tellers/Gelecek Anlatıcıları zirve ve panel etkinliğini İKSV iş birliği ile “Toplumsal Dönüşüm ve Yaratıcı Endüstriler” teması altında çevrim içi olarak sürdürüyor. Bu kapsamında pandemi sürecinin ve sanat endüstrisindeki son gelişmelerin konuşulacağı serinin üçüncü buluşması 10 Eylül Perşembe günü saat 19:00’da Zoom Live ve Zorlu PSM YouTube hesabı üzerinden canlı olarak gerçekleştirilecek.

Özellikle pandemi nedeniyle oldukça zor günler geçiren kültür-sanat endüstrisi, bir yandan bu süreci olabildiği kadar az hasarla atlatmanın çarelerini ararken bir yandan da sanatsal üretimleri sürdürmeyi teşvik etmeye çalışıyor. Bu kapsamda gerek sanatçılar gerekse sanat profesyonelleriyle iletişim hâlinde olan yetkililer, alanın başlıca sorunlarını gündeme getirerek kolektif bir çalışma etrafında farklı fikirleri ön plana çıkarmayı hedefliyor. Bu doğrultuıda faaliyet gösteren Digilogue, İKSV ve Zorlu PSM aracılığıyla gerçekleştirilecek olan “Toplumsal Dönüşüm ve Yaratıcı Endüstriler” başlıklı panel serisi de bu imkânlar vasıtasıyla mevcut sorunların çözümünü arıyor.

Çevrim içi olarak gerçekleştirilecek panel, birçok uluslararası sanat ve kültür profesyonelini bir araya getirecek. Moderatörlüğünü Anlam Arslanoğlu’nun üstleneceği panelin davetlileri arasında yer alan Bengi Ünsal (Southbank Centre, Müzik Yönetmeni), Jordana Leigh (Lincoln Center, Yönetici), Leonora Thompson (Barbican Centre, İnterim Artistik Direktör), Nils Hansen (Elbphilharmonie, Yönetici), Svanhildur Konraosdottir (Harpa, Yönetici) ve Thomas Welsh (Cleveland Museum of Art, Yönetici) “Uluslararası Kültür Sanat Sahnesi” hakkında konuşacak ve sektörün geleceğini masaya yatıracaklar.

​Future Tellers/Gelecek Anlatıcıları diyalog serisini takip etmek isteyen sanatseverler buradan kayıt olabilirler.

0
1921
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage