28 NİSAN, ÇARŞAMBA, 2021

Türkiye'de Çağdaş Sanat Ortamı “Sanat Hayat Sebat”ta Ele Alınıyor

Sibel Baykam’ın yazdığı, C.A.M. Galeri ekseninde seksenlerden günümüze Türkiye’de Çağdaş Sanat ortamı ve galericilik kavramı üzerine yazarın fikirleriyle; sanat dünyasından aktörlerin tanıklıkları ve söyleşilerle bir dönemi ele alan Sanat Hayat Sebat isimli kitap sanatseverin beğenisine sunuldu.

Sanat Hayat Sebat, 1992 yılında Sevil Binat ve Nilüfer Sülüner ortaklığında kurulan, 2002’den itibaren Binat’ın tek başına yeniden yapılandırdığı, C.A.M. Galeri’nin (Contemporary Art Marketing) çeyrek yüzyıldan fazladır başka hiçbir çıkış aramadan, salt sanatı odak alarak yaşama anlam katma çabasının hikâyesini ele alıyor. Gazeteci yazar Sibel Baykam’ın iki buçuk yıl süren röportajları ve araştırmalarıyla kaleme aldığı bu kitabın grafik tasarımı ise Yeşim Demir Proehl imzası taşıyor. Sanatçı, sanatsever, koleksiyoner ve sanat insanlarıyla günümüz çağdaş sanatına ve C.A.M. Galeri’ye farklı açılardan değmiş isimlerin paylaştıklarını bir araya getiren kitapta galericilik mesleğinin tarihin başından bugüne özet hikayesi de “Sanatçının Belleğinden Koleksiyonerin Duvarına” isimli bölümde ele alınıyor.

​1980’lerden 2020’lere, Sevil Binat ve C.A.M. Galeri penceresinden Türkiye’de “sanat ortamı”ndan “sanat piyasası”na evrilen yolculuğun detaylı notlarının yer aldığı kitaba söyleşileriyle Karoly Aliotti, Kezban Arca Batıbeki, Bedri Baykam, Levend Binat, Cihan Bingöl, Candan Değirmenciler, Ayça Dinçkök, Ahmet Elhan, Melek Gençer, Murat Germen, Mehmet Güleryüz, Hakan Güven, Meriç Hızal, Ari İstanbulluoğlu, Dieter Mammel, Nihal Martlı, Murat Morova, Handan Öney, Ayşegül Özyürek, Ömer Özyürek, Seçkin Pirim, Nilüfer Sülüner, Erdoğan Zümrütoğlu gibi isimler katkıda bulunuyor.

0
1159
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage