22 AĞUSTOS, PERŞEMBE, 2019

Tiyatronun Önemli Eserleri 42 Maslak’ta İninal Espor ARENA’da

42 Maslak’ta bulunan İninal Espor ARENA, eylül ayı boyunca pek çok tiyatro oyununa ev sahipliği yapacak. 4 Eylül’de tiyatro ve müziği bir araya getirerek kabare kültürünün tüm gerekliliklerini yerine getiren Biraderler Cabaret’i ağırlayacak. Üç yapımcının bir müzikli oyun yapma fikri ve bunu hayata geçirme çabalarını konu alan Biraderler Cabaret’te, Mert Yavuzcan, Arda Aydın ve Anıl Altınöz; Pink Floyd’dan Beatles’a, Michael Jackson’dan Daft Punk’a en sevilen şarkıları Biraderler versiyonuyla seslendiriyor.

6 Eylül’de Kedi Sahne Sanatları’ndan Ölü Ozanlar Derneği izleyiciyle buluşacak. Hakan Altıner’in yönettiği, Gökçe Biçer’in aynı adlı 1989 yapımı filmden oyunlaştırdığı Ölü Ozanlar Derneği, ergenlik çağında birkaç gencin aşırı disiplinli bir yatılı okulda geçen hikâyesini anlatıyor.

13 Eylül’de yine Tiyatro Kedi Sanatları’ndan Driving Miss Daisy (Bayan Daisy’nin Şoförü) adlı 1988 yapımı filmin uyarlaması Anneme Artık Dur Lazım oyunu sergilenecek. Başrollerinde Suna Keskin ve Hakan Altıner’in yer aldığı oyun, anneler ve kızlarının neredeyse dünyanın varoluşundan bu yana hiç değişmeyen çekişme ve sevgi dolu ilişkisini ele alıyor.

Moilere’nin klasiklerinden sayılan Kibarlık Budalası adlı oyun 20 Eylül’de Haldun Dormen’in Mösyö Jourdain’e hayat vermesiyle tiyatro severlerle buluşacak. Oyun, 17. yüzyıl Fransa’sında cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain’in asilzade olma çabasını anlatıyor.

​Son olarak, 27 Eylül’de Çiçekçi Sokağı Cinayetleri 42 Maslak’ta olacak. Başrollerini Deniz Türkali ve Altan Gördüm’ün paylaştığı oyun 20. yüzyılın başında İstanbul’un Çiçekçi Sokağı’nda işlenen “faili meçhul” bir cinayet etrafında ilerliyor. 

0
2286
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage