10 EKİM, PAZAR, 2021

The Artisan İstanbul Hotel’de “Müdahale / Intervention” Sergisi

The Artisan İstanbul Hotel, Contemporary İstanbul ile eşzamanlı başlayan “Müdahale / Intervention” başlıklı karma sergiye 7 Kasım’a kadar ev sahipliği yapıyor.

Farklı bir şekilde kurgulanan sergide sanatçılar “Müdahale” kavramını ele alarak otele müdahale ediyorlar. Sosyo-politik konulara, insanlığa ve toplumsal eşitliğe ses olan eserler, toplumun her kesimine hitap ederken; yaşayan bir mekânda evrensel bütünlüğe ithaf edilmiş disiplinler arası bir deneyim olarak sanatseverlerle buluşuyor. Ayça Telgeren, Azade Köker, Canan, Elif Uras, Eşref Yıldırım, Fırat Engin, Fırat Neziroğlu, Lara Ögel, Leyla Emadi, Memed Erdener, Merve Dündar ve Nancy Atakan’ın eserlerinin yer aldığı sergiye Prof. Dr. Marcus Graf ve Mari Spirito yazılarıyla katkıda bulunuyor. Kadın hakları ve sosyal eşitlik kavramları için farkındalık yaratmak fikriyle hazırlanan mekâna özgü sergi, günlük yaşantımızda karşımıza çıkan evrensel değerlere çok boyutlu anlamlar katmayı amaçlıyor.

Sergi kataloğunun ön yazısında Prof. Dr. Marcus Graf şunları söylüyor: “Oteller insanların seyahatlerinde anlık hikâyelerini paylaştıkları mistik yerlerdir. Oteller aynı zamanda geçmişin anılarını odalarında saklayan dinamik mekânlardır. Konuklar her yere benzersiz bir karakter kimlik kazandırmak için sürekli değişen ruhuna yeni parçalar eklemek için çabalıyor. Otellerin kültür sanatın evriminde büyük rol oynamasının sebebi budur” ve ekliyor: “Birçok film, şarkı ve sanat eseri otelleri konu aldı. Görsel sanatçı Sophie Calle’nin The Million Dollar Hotel filmi, ‘Hotel California’ veya ‘Hotel Room’ şarkısını düşünün. Chelsea Hotel gibi ikonik bazı yerler de sanatçılara çalışacakları ve yaşayacakları yerler verdiler. Dolayısıyla bir otel sanatın yaratılması ve sergilenmesi için harika bir yerdir. Modern metropollerde günümüzün acil sorunlarının ortaya çıkarılıp, tartışılabileceği kalıcı diyalog ve değişim için etkili bir platformdur. Bu neden Müdahale sergisi yerini akıllıca seçmiştir. Artisan’da 12 sanatçının eserleri, binanın farklı yerlerinde sergileniyor. Sergi kapsamında eserler otelin mimarisine entegre edildiği için mekâna özel çok özel bir durum çıkıyor karşımıza. Bu nedenle Müdahale, cesur bir sergidir. Sıra dışı mekânsal karakteri, iyi sanatçı seçimi ve güçlü yapıtlarıyla insanların farklılıklarına rağmen özgürlük ve eşitlik içinde yaşayabilecekleri bir toplumun oluşmasına güçlü bir katkı sağlamayı amaçlıyor.”

​The Artisan İstanbul Hotel’in koleksiyon küratörü Yasemin Vargı ile sanat yöneticisi Meriç Aktaş Ateş tarafından hazırlanan “Müdahale / Intervention” başlıklı sergi, 7 Kasım’a kadar belirlenen gün ve saatlerde ziyaret edilebilecek.

0
1978
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage