14 HAZİRAN, CUMA, 2019

Sutra Dokuz Yıl Aradan Sonra İstanbul’da

Sidi Larbi Cherkaoui ve Sadler’s Wells London yapımı Sutra, dokuz yıl aranın ardından İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi (PSM) iş birliğiyle 16-17 Eylül tarihlerinde Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak. Dansın gelenek ve ruhunun fiziksel disiplinle buluştuğu deneyim, koreograf Sidi Larbi Cherkaoui, heykeltıraş Antony Gormley ve Çin’in ünlü Shaolin Tapınağı’ndan 19 Budist keşişi bir araya getiriyor.

Geçtiğimiz sezon onuncu yılını kutlayan Sutra, Turner Ödülü sahibi Antony Gormley’nin 21 ahşap kutusundan oluşan çarpıcı sahne düzeni ve Polonyalı besteci Szymon Brzóska’nın imzasını taşıyan, piyano, vurmalı çalgılar ve yaylılar için yazılmış, canlı yorumlanan müzikleri ile izleyiciye benzersiz bir performans sunuyor. 2010’da İstanbul Tiyatro Festivali’ne konuk olan yapıt, bugüne kadar 32 ülkede, 64 kentte 190 bini aşkın seyirciye ulaştı.

Etkinlik biletleri 19 Haziran Çarşamba günü saat 10.30’dan itibaren Biletix satış noktaları ve ana gişe İKSV’den temin edilebilir. İndirimli ön satışlar, Siyah ve Beyaz Lale Kart üyeleri için 17 Haziran Pazartesi, Kırmızı Turuncu ve Sarı Lale Kart üyeleri için 18 Haziran Salı günü başlıyor.

0
2396
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle