
Sinematek/Sinema Evi, “80’ler Türkiye Sinemasında Kadın” seçkisini 11 Mart Cumartesi günü Onat Kutlar Sinema Salonu’nda gerçekleşecek bir panel etkinliğiyle tamamlayacak.
Sinematek/Sinema Evi’nin Ocak-Şubat-Mart 2023 programındaki “80’ler Türkiye Sinemasında Kadın” seçkisinde Kırık Bir Aşk Hikâyesi, Bir Yudum Sevgi, Aaahh Belinda!.., Teyzem, Asiye Nasıl Kurtulur, Fahriye Abla ve Benim Sinemalarım filmleri yer alıyor. Seçki kapsamında gerçekleştirilecek panelde 80’lerde kadın hareketinin ivme kazanmasıyla birlikte sinemamızdaki kadın temsillerinde görülen özgürleşme ele alınacak. Heinrich Böll iş birliğiyle düzenlenen panel, 11 Mart Cumartesi saat 16.00’da Onat Kutlar Sinema Salonu’nda başlayacak.
Ayşegül Oğuz’un moderatörlüğünü üstleneceği panele konuşmacı olarak Asuman Suner, Esin Paça Cengiz ve Ayşe Düzkan katılacak. Düzkan genel olarak 80 öncesi sinemaya ve bu filmlerin üretildiği bağlama değinirken Asuman Suner ağırlıkla Bir Yudum Sevgi’nin bağlamı ve yapım sürecine eğilecek. Esin Paça Cengiz, sinemamızda kadın temsilini Aaahh Belinda!.., Asiye Nasıl Kurtulur ve Adı Vasfiye üzerinden ele alarak, Yeşilçam’ın çözülmeye başladığı bu dönemde sinema ve televizyon sektörünün içinde bulunduğu sosyal, ekonomik ve sanatsal değişim ve kadın filmlerinin de içinde bulunduğu yeni hayatta kalma stratejilerine değinecek.