27 TEMMUZ, SALI, 2021

Serkan Taycan’ın “Kente Doğru” Sergisi Müze Gazhane’de

Kadıköy’deki tarihi Hasanpaşa Gazhanesi, yeni adıyla Müze Gazhane, açılış sergilerinden biri olarak Serkan Taycan’ın “Kente Doğru” başlıklı sergisini sanatseverlerle buluşturuyor.

“Kente Doğru” sergisi izleyiciye modern kentleşme sürecinin, taşradan İstanbul’un çeperlerine ve meydanlarına uzanan bir yolculuk sunuyor. Sergi kapsamında Taycan’ın Habitat, Kabuk, Agora ve İki Deniz Arası başlıklı çalışmaları ilk defa bir arada izleyici karşısına çıkıyor. Sanatçının 2007’den beri gerçekleştirdiği çalışmalarına bütüncül bir bakış imkânı sunan serginin yapı taşları kentleşme, taşranın ve kentin dönüşümü ile ekoloji temalarından oluşuyor. “Kentleşme nedir?” sorusu etrafında şekillenen sergi, birbirine eklemlenen üç fotoğraf serisi ve bir yürüyüş rotasından oluşuyor.

Taycan, fotoğraf serilerinin ilki olan Habitat başlıklı işinde taşraya bakıyor; ikincisi Kabuk’ta İstanbul’un çeperlerinde dolaşarak kentin dönüşümünün izlerini arıyor; üçüncü çalışma olan Agora’da kentin İstanbul’un en önemli kamusal alanları olan meydanlarını ele alıyor. Serginin son bölümü olan ve bu çalışmaların hepsiyle ilişki kuran İki Deniz Arası projesi ise taşradan kent meydanlarına doğru gelen izleği Kanal İstanbul hattında bir yürüyüş rotasına çevirerek, yaşanacak sosyal ve ekolojik dönüşümü tecrübe etmek için bir imkân sağlıyor.

​Serkan Taycan’ın “Kente Doğru” başlıklı kişisel sergisi Ocak 2022’ye kadar Müze Gazhane’de ziyaret edilebilir. 

0
12787
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle