01 HAZİRAN, ÇARŞAMBA, 2022

Selin, Ustaların Ustası'yla Geri Döndü

Doğan Gündüz'ün kaleme aldığı çocukların edebiyat arkadaşları arasında yer alan Selin’in yeni hikâyesi Selin, Ustaların Ustası, Nuray Çiftçi'nin illüstrasyonlarıyla Can Çocuk’tan çıktı.

“Selin kim mi? Hani şu meraklı hem çokbilmiş hem de muzip, bazen gülüp eğlenen bazense gözyaşlarını tutamayan, kimi zaman saf kimi zaman kurnaz sayılan, yaramaz olduğu kadar da sevimli, bıcırık bir kız. Bunları onu bilenler söylüyor. Selin, Püsküllü Bela kitabında da merak zilimize zır zır basıp, "Hınzırlıklarımla karşınızdayım," demişti ya, Selin o işte!”

“Okullar arası spor turnuvasının finaline bir gün kalmıştı. Kupa vitrininin önünde gururla duran beden eğitimi dersi öğretmenimiz Yenilmez Galip, eğer yarınki yarışları da kazanırsak gazeteye bile çıkabileceğimizi söyledi. Bunu duyunca kupa heyecanı yerini bir anda gazeteye çıkma heyecanına bıraktı. Sanki şimdiden turnuvayı kazanmışız gibi gazetede boy boy fotoğraflarımızın çıktığını hayal etmeye başladık. Yarışlar bitince birincilik kürsüsüne çıktığımızı, üzerinde isimlerimizin ve fotoğraflarımızın olduğu birer gazetenin boyunlarımıza asıldığını düşledik. O gece bu hayaller ve heyecan içinde bir türlü uyuyamadım.”

0
1986
0
  • 01-06-2022
    0
    1129
    0
    Kadim Zamanlardan Günümüze Sevdiğimiz Ejderhalar
    Kadim Zamanlardan Günümüze Sevdiğimiz Ejderhalar
  • 01-06-2022
    0
    1048
    0
    “Sonsuzluk Daha Kısadır: Rafael Doníz ve Pedro Valtierra’nın Gözünden Meksika” Sergisi Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde
    “Sonsuzluk Daha Kısadır: Rafael Doníz ve Pedro Valtierra’nın Gözünden Meksika” Sergisi Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde
  • 01-06-2022
    0
    727
    0
    2. Türkiye Caz Konferansı “Fırsatlar” Temasıyla Düzenlenecek
    2. Türkiye Caz Konferansı “Fırsatlar” Temasıyla Düzenlenecek
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage