28 KASIM, PAZAR, 2021

Sahnenin Gerisinde Kalan Ötekilerin Romanı: “İç Mekân Çin Mahallesi”

Westworld ve Legion gibi dizilere danışmanlık ve senaristlik yapan Charles Yu’nun ikinci romanı İç Mekân Çin Mahallesi, Avi Pardo’nun çevirisiyle İthaki Yayınları tarafından 1 Aralık’ta yayımlanacak.

2007 yılında Ulusal Kitap Vakfı tarafından gelecek vadeden beş yazar arasında gösterilen, Time, Wall Street Journal, The New Yorker, Vice gibi yayınlara makaleleri ve öyküleriyle katkıda bulunan Yu, bu romanıyla da 2020’de Ulusal Kitap Ödülü’nü kazandı.

İç Mekân Çin Mahallesi, toplumsal önyargıların belirlediği sınırların ötesindeki göçmenlerin ve figüranların arasında, sahnenin gerisinde kalan ötekilerin romanı olarak okurun karşısına çıkıyor.

​Amerika Birleşik Devletleri’nin tamamı baştan sona bir film seti âdeta ve Willis Wu hayatının ana karakteri değilmiş gibi hissediyor kendini, sanki herhangi bir televizyon dizisinde figüran sadece. Her gün Altın Saray’a, sürekli aynı polisiye dizinin, Siyah ve Beyaz’ın çevrildiği o restorana çalışmaya gidiyor. Klişe Asyalı Adam değil, Kung Fu’cu Adam olmayı hayal ettiği, en sonunda göçmen ailesinin ve Çin Mahallesi’nin gerçek tarihini öğreneceği o yere.

0
1705
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage