06 AĞUSTOS, SALI, 2019

Sahaflar, KADFEST’te Buluşacak

“Yıldızlar Altında Sinema” etkinliğiyle başlayan Kadıköy’ün ilk uluslararası festivali KADFEST, 40 sahafın katılımıyla, 22-27 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek “Çizgi ve Sahaf Günleri”yle devam edecek.

Festivalin mekânları İstanbul Kadıköy Lisesi ve Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nin bahçesi olacak. Festivalde kitap koleksiyonerleri, çizgi roman, manga, karikatür yayıncıları ve sanatçıların katılacağı festivale, Avusturya’nın ünlü Kunst Karikatür Müzesi yöneticisi Gottfried Gusenbauer gazeteci ve çizgi roman uzmanı Didier Pasamonik, kartpostal koleksiyoncusu Sarkis Karamanuk ile Kahire ve Bulak baskıları kitap koleksiyoncusu Aly Abdelwahab Elsayed gibi birçok önemli sanatçı yer alacak. 

Atölye çalışmaları ve söyleşilerin yanı sıra festivalde ikinci el kitapseverler ve koleksiyoncular için mezatlar düzenlenecek. Festival alanında Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ve Gençlik Sanat Merkezi’nden öğrenci ve öğretmenlerin katkılarıyla müzik dinletileri gerçekleşecek. Kadıköy Belediyesi’ne bağlı kültür merkezleri Barış Manço Kültür Merkezi (BMKM), Barış Manço Müze Evi, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, Karikatür Evi, Gençlik Sanat Merkezi’nin yanı sıra Bayan Yanı gibi Kadıköy’deki özel mekanlar da hafta boyunca festival kapsamındaki sergilere ev sahipliği yapacak.

​Festivalin programını buradan takip edebilirsiniz.

0
2428
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage