07 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2021

PİLEVNELİ’den Bodrum’da Yeni Sergi “Doğal Birleşme”

PİLEVNELİ’nin Mandarin Oriental Bodrum’da gerçekleştirdiği üçüncü sergi olan Arik Levy ve Zoé Ouvrier’in “Doğal Birleşme” başlıklı ikili sergisi 1 Ağustos’a kadar sanatseverlerle buluşacak.

Eserlerinde şahsi ve kolektif hatıralara ve hislere ulaşmakta doğayı çıkış noktası olarak belirleyen Levy ve Ouvrier, Fransa’da bulunan stüdyolarında doğa içerisinde ve birlikte çalışıyorlar. Çift birbirleriyle etkileşim halinde yaşayışlarını sanatsal pratikleri perspektifinden ele alıyor.

Teknisyen, fotoğrafçı, video sanatçısı ve tasarımcı olan çok yönlü sanatçı Arik Levy, çalışmalarını açıklarken “dünyanın objelerden değil, insanlardan ibaret olduğunu” vurguluyor. Sanatçının tasarım ve sanat arasında dengelediği obje ve cüsseli heykellerine çizimler, fotoğraflar ve resimler eşlik ediyor. Meşe ağacı ve boyanmış camlardan oluşan MicroRockFormationMercurySolidLiquid serilerinden son dönem eserlerinin yanı sıra Ghost ve Rock heykelleri, Zoé Ouvrier’nin ahşap oyma tekniğiyle yarattığı duvar heykelleri ve paravanlarıyla bir bütün hâline geliyor.

Her iki sanatçı da eserlerinde insanların doğayla ve birbirleriyle ilişkilerinden, doğanın kendi içerisindeki etkileşiminden esinlenen “Doğal Birleşme” başlıklı sergi iki sanatçının şahsi ve sanatsal ilişkisini, insan-doğa ilişkisi perspektifinden ele alıyor. Sergideki taşlar, mineraller, kayalar gibi doğaya ait formlardan beslenen Levy’nin heykelleri, Ouvrier’nin doğal materyaller kullanarak ürettiği rölyef duvar heykelleri ve paravanlarıyla harmoni yakalıyor. Sanatçılar sergide bağımsız kalmayı başararak birleştirdikleri sanatsal doğalarını, çalışma alanlarını, habitatlarını ve hayatlarını üretimleri üzerinden izleyiciye sunuyor.

​Skôda ve MG International Fragrance Company iş birliğiyle hayata geçirilen “Doğal Birleşme” başlıklı ikili sergi 1 Ağustos’a kadar haftanın her günü saat 10.00 - 00.00 arasında Mandarin Oriental Bodrum’da ziyaret edilebilir.

0
1522
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage