03 NİSAN, CUMA, 2020

Pera Müzesi, Kütüphane Haftası’nı Dijital Yayınları ile Kutluyor

Kültür sanatla bağımızı çevrimiçi olarak sürdürdüğümüz bugünlere denk gelen Kütüphane Haftası’nı Pera Müzesi bu sene dijital yayınlarını erişime açarak kutluyor.

Müze, sanat-bilim arasındaki güçlü etkileşimi güncel yapıtlardan örneklerle aktaran Temelde İnsan adlı yayın ile her iki disipline farklı açılardan bakmamızı sağlayan ufuk açıcı bir okuma sunuyor.

Temelde İnsan adlı sergi kataloğu çağdaş sanat ve nörobilime odaklanıyor. Sanata bilim penceresinden bakmaya ve çağdaş sanat ile nörobilim arasındaki güçlü ilişkiyi incelemeye davet eden kitap, metinlerin yanı sıra; robotbilim, 3D tarama, Photoshop, hızlı prototipleme, mikroskopla inceleme, bilgisayar görüntüsü gibi yeni teknolojileri kullanan sanatçıların yapıtlarını da bir araya getiriyor.

Pera Müzesi ev sahipliği yaptığı sergilerin kataloglarından önemli bir seçkiyi “Dijital Yayınlar” başlığı ile web sitesinde ücretsiz olarak erişime sunuyor. Müzenin dijital yayınları arasında, Osmanlı Dönemi’nden günümüze Türk resim sanatının farklı dönemlerini mercek altına alan sergilerden, Fransa, Gürcistan, Macaristan, Saraybosna, Ürdün gibi farklı coğrafyaların öncü sanatçılarına ve genç temsilcilerine odaklanan sergilere, çok çeşitli konularda kitaplar yer alıyor.

0
945
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage