18 TEMMUZ, PERŞEMBE, 2019

Open Space Misafir Küratör Programı’nın İlk Katılımcısı Açıklandı

Open Space Misafir Küratör Programının ilk katılımcısı Rita Aktay olacak.

Open Space’in yıllık programının bir parçası olarak Şubat 2019’da başlatılan Misafir Küratör Programı, her yıl öne çıkan genç bir küratöre Huma Kabakcı Koleksiyonu, İstanbul Bienali, SAHA dahil olmak üzere, yeni küratöryel proje geliştirmek için, İstanbul merkezli sanat organizasyonlarıyla birlikte çalışarak şehirde 8 hafta geçirme fırsatı sunuyor.

Aktay; Bige Örer (Direktör, İstanbul Bienali, İKSV), Alessio Antoniolli (Direktör, Gasworks & Triangle Network), Julie Lomax (CEO, a-n Artist Information Company & Yönetici, The Showroom), Kathy Noble (Küratör ve Küratöryel İşler Müdürü, Performa) ve Huma Kabakcı (Kurucu Direktör, Open Space)’dan oluşan uluslararası bir jüri tarafından seçildi.

Aktay projesinde çağdaş sanatın; küreselleşme, göç ve kentleşmenin İstanbul sakinlerinin yaşamları üzerinde oynadığı rolü kitlelere nasıl aktardığını ve politik görüşlerini nasıl etkilediğini araştırıyor. Program boyunca, kentin toplu navigasyonunda haritalama, belgesel ve görsel uygulamaları araştıran paneller düzenlenecek ve kurumsal arşivlerde yapılan araştırmalardan yola çıkılarak proje için eleştirel bağlam sağlayan söylemsel bir makale yazılacak.

​Aktay, 3 Ağustos – 30 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da sanat kurumları ile birlikte çalışarak projesini gerçekleştirecek ve 2019 yılının Eylül ayında İstanbul’da, Kasım ayında ise Londra’da sergileyecek. 

0
1503
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage