26 MAYIS, PERŞEMBE, 2022

Nuccio Ordine, Türkiye’deki Okurlarıyla Buluşuyor

İtalyan yazar ve felsefeci Nuccio Ordine, Hayat Boyu Klasikler adlı kitabı için 27 Mayıs Cuma günü Mephisto Beyoğlu’nda okurlarıyla buluşacak.

Leyla Tonguç Basmacı’nın çevirisiyle Alfa Yayınları’ndan çıkan Hayat Boyu Klasikler’de Ordine, Borges’in izinden giderek okurunu dünya edebiyatının en güzel sayfalarından bazılarını okumaya, zaten okuduysa da tekrar okumaya ve bu mütevazı gururu paylaşmaya davet ediyor.

Kısa ama aydınlatıcı bir metnin okurlarında merak uyandırarak onları eserin tamamını okumaya teşvik edeceğine inanan Ordine, klasik eserler için mücadele ediyor. Kitapta; Accetto, Alciato, Ariosto, Balzac, Belli, Boccaccio, Borges, Bruno, Calvino, Cervantes, Defoe, Dickens, Donne, Einstein, Flaubert, García Márquez, Goethe, Gracián, Guicciardini, Hikmet, Hyppokrates, Jonson, Kavafis, Levi, Machiavelli, Mann, Masters, Maupassant, Mill, Miłosz, Molière, Montaigne, Montale, Montesquieu, Homeros, Pessoa, Platon, Plautus, Rabelais, Rilke, Rostand, Rutilius Namatianus, Saint-Exupéry, Shakespeare, Swift, Tasso, Yourcenar, Zweig gibi yazarlara yer veriyor.

Amerika ve Avrupa’da seçkin birçok üniversitede ders veren Ordine’nin kitapları Çince, Japonca ve Rusça dahil birçok dile çevrildi. Giordano Bruno konusunda yeni bir inceleme dizisinin ve İtalya’da Liquori, Nino Aragno ve Bompiani yayınevlerinin klasik yazarları kapsayan üç dizisinin editörlüğünü yapan Ordine birçok yayımlanmış eserin yazarı olarak, günümüzde önemli bir yere sahip olan önemli düşünür yazarlardandır.

​Nuccio Ordine’nin söyleşi ve imza gününe 27 Mayıs Cuma günü saat 17.00’de Mephisto Beyoğlu’nda katılabilirsiniz.

Görsel kaynak: Jot Down

0
1266
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage