26 KASIM, CUMA, 2021

Nilbar Güreş, Solo Sergisiyle Yeniden Tel Aviv’de

Nilbar Güreş, ilhamını sosyopolitik unsurlardan alan “Alkış / Applause” isimli solo sergisini bugün (26 Kasım) Tel Aviv’deki Hamidrasha Gallery'de açıyor.

Bu yıl İsviçre’de Pasquart Kunsthaus'ta gerçekleşen “Sour as a Lemon” adlı monografik sergisi ile Prix Maud Mottier Ödülü'nü kazanan ve sanat alanında prestijli ödüllerin sahibi Nilbar Güreş, bu sergisi ile ikinci kez Tel Aviv’li sanatseverlerle buluşuyor. Sergiyle, Güreş’in son bir buçuk yılda pandemi koşullarında ürettiği işlerin yanı sıra Hamidrasha Galerisi için özel olarak hazırladığı dev boyutlarda yeni fotoğrafları da yer alıyor.

Güreş, fotoğraf, resim, video, tekstil çalışmaları ve heykellerinin yer aldığı “Alkış / Applause”ta sosyal adaletsizlik, cinsiyet rolleri, queer kültürü ve kültürel kimlik kodları gibi konulara temas ediyor.

Güreş, ilhamını kadınlardan temin ettiği nesne veya kumaşların yanı sıra geçmişindeki mekânlardan, hatıralardan, günümüzden, siyasetten ve insan ilişkilerinden alıyor. Kültürel sembolleri, yöresel zanaatları ve geleneksel adetleri (çeyiz sandığının parçaları gibi) kullanıyor ve bunların çağrışımlarını, bağlamlarını ve çevrelerini değiştiriyor. Onları queer semboller ve dille karşı karşıya getiriyor. Bu eylemler aracılığıyla, geleneksel bir toplumda, toplumsal cinsiyet rollerine ve kültürel geleneklere meydan okuyor.

Fotoğraf: Reha Arcan
​Sanatçı ve Galerist'in izniyle

0
1892
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage