17 TEMMUZ, CUMA, 2015

Namı Olmayan Giremez

Her ay farklı bir sergiye ev sahipliği yapan Lucca’nın sanat projesi Lucca Art, 10. yıl etkinlikleri kapsamında yeni bir sanat projesine imza atıyor.

Lucca, 07 - 29 Temmuz 2015 tarihleri arasında, ünlü ressam Kemal Kara’nın eski İstanbul’dan ilham alıp tuvale yansıttığı, “Namı Olmayan Giremez” adlı kişisel resim sergisine ev sahipliği yapıyor. “Namı Olmayan Giremez” sergisi ile başarılı sanatçı Kemal Kara, öykü ve romanlardan tanıdığımız, çizgi romanlarımızda, tiyatro ve sinema alanında örneklerini izlemiş olduğumuz, eski İstanbul karakterini içinde bulundukları atmosfer ile bu kez resim evrenine taşımayı deniyor.

Siyah beyaz fotoğraflardan yansıyan, tarihe düşülmüş notları hatırlatan nostaljik kurguyu, açık ve koyu değerlerin zıtlığı üzerine kurulu grafik bir anlatım lehinde sadeleştiren sanatçı Kemal Kara,  kompozisyonların çoğunda figürlerini belirsiz bir arka plan eşliğinde değerlendiriyor. Bazı kompozisyonlar, figürlerle beraber devreye giren, rahatlamasına çalışılmış mekân detaylarıyla daha geleneksel bir desen anlayışına taşınırken, söz konusu mekân detayları başka bir grup çalışmada figürleri de dışlayarak, kendi başına bir kompozisyon kurgusu oluşturuyor. Bu kompozisyon kurgusu ile adeta çekilmekte olan bir dönem filminin platosundan alınan görüntüleri izleyiciye aktarıyor. Sergi, 07 – 29 Temmuz tarihleri arasında Lucca’da ve online olarak da www.karakemal.com da gezilebilir…

0
2576
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage