30 KASIM, SALI, 2021

Meşher ve MUBI’den Özel Bir Film Seçkisi

Meşher ve MUBI, “Ben-Sen-Onlar: Sanatçı Kadınların Yüzyılı” sergisi kapsamında kadın yönetmenlerin filmlerinden oluşan özel bir seçkiyi sanatseverlerle buluşturuyor.

Meşher ve MUBI sergi kapsamında kadın yönetmenlerin filmlerinden oluşan özel bir seçki hazırladı. “Ben-Sen-Onlar: Sanatçı Kadınların Yüzyılı” sergisinin küratoryal bakış açısından hareketle seçilen 12 film, MUBI’de gösterime girecek. Bu iş birliğiyle farklı dönemlerde yaşamış ve farklı coğrafyalardan gelen sanatçı kadınlar ile kadın olmak konularına odaklı anlatılarla sinemadaki kadınlara dikkat çekmek ve bir “biz” oluşturmak amaçlanıyor. Seçki kapsamında A. Lily Amirpour, Haifaa Al-Mansour, Naziha Arebi, Kim Bora, Caroline Champetier, Barbara Hammer, Kim Cho-Hee, Joanna Hogg, Nadine Labaki, Azra Deniz Okyay, Agnès Varda ve Chloé Zhao’nun filmleri sinemaseverlerle buluşacak.

Çiğdem Simavi hâmiliğinde ve ÜNLÜ & Co sponsorluğunda düzenlenen, Deniz Artun’un küratörlüğünde gerçekleşen “Ben-Sen-Onlar: Sanatçı Kadınların Yüzyılı” başlıklı sergide yaklaşık 1850 - 1950 arasında Türkiye’de yaşamış ve yaratmış sanatçı kadınların eserleri yer alıyor. 117 sanatçıdan 232 eserin bulunduğu sergi 27 Mart 2022 tarihine kadar Meşher’in üç katında izleyiciyle buluşuyor. İsmini Şükran Aziz’in bir eserinden alan sergi, çoğunluğu “ben”leşememiş ve dolayısıyla sanat tarihi tarafından kaydedilmemiş kadınları tek tek fark etmenin yanı sıra, kolektif bir “biz”in oluşabilme koşullarını da araştırıyor. Meşher bu sergiyle Türkiye’den çağdaş sanatçı kadınlara köklerini keşfetme fırsatı tanıyor. Küratör Deniz Artun, serginin her bir kadının hatta her bir eserin alternatif tarihler kurabileceği “biz”e bir çağrı olduğunu belirtiyor.

Seçkideki filmleri 30 günlük MUBI deneme süresi ile 31 Mart 2022’ye kadar buradan “Ben-Sen-Onlar” kodu ile giriş yapılarak izleyebilirsiniz. “Ben-Sen-Onlar: Sanatçı Kadınların Yüzyılı” sergisini ise 27 Mart 2022 tarihine kadar İstiklal Caddesi’nde yer alan Meşher’de görebilirsiniz.

Meşher x MUBI özel seçkisinde yer alan filmler:

Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız - A. Lily Amirpour
Mükemmel Ada- Haifaa Al-Mansour
Freedom Fields - Naziha Arebi
The Recorder Exam - Kim Bora
Berthe Morisot  - Caroline Champetier
Lover Other  - Barbara Hammer
Lucky Chan-sil - Kim Cho-Hee
Sergi - Joanna Hogg
Caramel  - Nadine Labaki
Hayaletler - Azra Deniz Okyay
Cléo Beşten Yediye - Agnès Varda
Ağabeylerimin Bana Öğrettiği Şarkılar - Chloé Zhao

0
3235
0
  • 30-11-2021
    0
    745
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 30-11-2021
    0
    879
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 30-11-2021
    0
    922
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage